vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

12 Years a Slave

Film
Biografi
Historiskt drama
Dela
Film
Biografi
Historiskt drama
97
16
Solomon Northup är en fri svart man, som lever ett välbeställt och lyckligt liv med sin familj i 1850-talets New York. Men hans liv tar en abrupt vändning när han blir kidnappad och såld som slav till Louisiana.

Upphovsland: USA

Film
Biografi
Historiskt drama
Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt 12 Years a Slave
97
16
Från kritikerna

4.3 av 5 Kritikers samlade betyg 34 recensioner

  • Kontrollerad ångest i brutala närbilder. Det gör ont att skåda Steve McQueens blodstänkta slaveriepos.

  • Ett gripande livsöde. Karismatiskt och skickligt spel från huvudrollsinnehavaren Chiwetel Ejiofor (hans Oscar är redan i hamn).

  • Amerikas mörka hjärta – sensationellt och banbrytande om slaveriet. 12 years a slave är en av årets starkaste ­filmer och bygger på en slavs självbiografi. ­

  • Chiwetel Ejiofor gör en hjälteinsats när han gestaltar Northups kamp för hålla sig vid liv. Det är på hans axlar filmen vilar även om hela ensemblen är fantastisk, i synnerhet Lupita Nyong’o och Michael Fassbender.

  • Steve McQueen berättar skickligt på så sätt att han även ger slaveriägarna (bland annat Michael Fassbender och Benedict Cumberbatch) mänskliga drag, skapar viss förståelse även för dem.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy