vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Girlhood

Dela
Marieme lever ett liv på hårda villkor i en parisisk förort. Hon måste ta hand om sina småsyskon och hjälpa mamma på jobbet. I skolan ligger hon efter. Men när hon träffar Lady, Adiatou och Fily föds tanken på frigörelse.

Upphovsland: Frankrike

Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt Girlhood
9
7
Från kritikerna

3.8 av 5 Kritikers samlade betyg 15 recensioner

  • Med få ord glänser debuterande Karidja Touré i rollen som Marieme i denna feministiska ”passage à l’âge adulte”-historia.

  • ”Girlhood” är bland det bästa du kan se på bio just nu, oavsett ålder.

  • Mycket gripande men samtidigt uppmuntrande film om ungdom, identitet och klasstillhörighet.

  • Genom att först och främst vara en uppväxtskildring, lyckas Girlhood på ett anspråkslöst sätt lyfta frågor som sociala klyftor, klass och grupptillhörighet.

  • Céline Sciammas ungdomsskildring känns både ärlig och tidsrelevant.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer