vidare till tv.nu

Renovering, Trädgård

Grand designs Sverige

Sverige

Storslagen arkitektur och unik design väntar när hoppfulla visionärer bygger sina drömmars hus. Arkitekturkritikern Mark Isitt leder oss genom arbetet, från det första spadtaget till det sista.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Gotland
  Renovering, Trädgård, S1:A1

  Entreprenören Ebbe har fått ärva jordbruksmark på sin favoritplats, Gotland. Tillsammans med sambon Ida planerar han att bygga ett innovativt hus som utmanar hela idén om vad ett hus faktiskt är: måste det ha fyra väggar och ett tak?

  C More
 • Avsnitt 2 - Norra Lagnö
  Renovering, Trädgård, S1:A2

  Skärgårdspärlan Norra Lagnö ligger Andina och Johan varmt om hjärtat. Här vill de bygga ett hem i form av två minimalistiska svarta kuber placerade på en klippa intill vattnet. En dröm som visar sig vara svårare än förväntat att förverkliga.

  C More
 • Avsnitt 3
  Renovering, Trädgård, S1:A3

  Rasmus, 26 år, drömmer om att flytta hemifrån, men inte till vilken fastighet som helst. Mitt ute i skogen ska han på egen hand bygga sin första egna bostad, ett hus som är ritat av den välkände formgivaren Jonas Bohlin och arkitekten Hans Murman.

 • Avsnitt 4
  Renovering, Trädgård, S1:A4

  Anders drömmer om att skapa en samlingsplats för sig och sina två barn i Åres fjällvärld. Huset ska utgå från en ikonisk arkitektur men att få ihop form och funktion när man befinner sig femtio mil från byggarbetsplatsen är lättare sagt än gjort.