vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Hallonbåtsflyktingen
Vadelmavenepakolainen

Dela
Mikko Virtanen hatar allt som är finskt. Han har sedan barnsben velat lämna den stora tystnaden för det svenska folkhemmet. På finlandsfärjan träffar han svenske Mikael som tröttnat på den jävla lagomheten. De bestämmer sig för att byta identitet.

Upphovsland: Finland, Sverige

Dela
Mer komedi? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt Hallonbåtsflyktingen
54
29
Från kritikerna

2.1 av 5 Kritikers samlade betyg 10 recensioner

  • En kul sidoeffekt var att jag började fundera över det här med grannsämjan med våra nordiska länder, så passande då att jag beställt en biljett till Helsingfors i helgen och kan kolla läget.

  • Josephine Bornebusch är helt fenomenal som Mikaels syster, så också hennes hopplöse innebandyspelande pojkvän Rille (Björn Bengtsson).

  • Här finns många roliga scener, inte minst när Mikko ska övertyga som psykolog. Där finns många poänger när satiren dryper bitskt över terapi-Sverige.

  • Mikko Virtanen är finsk. Men hela hans väsen vibrerar av djupaste finnofobi. Hans fosterland är tyst, kargt och eländigt. Abba, folkhemmet, kungen och Silvia ska det vara. Och hallonbåtar.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy