vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in
ANNONS
ANNONS

Jakten på Lasermannen

...

Sverige
DokumentärKriminalare
0
0

I början av 1990-talet beskjuts elva människor av en okänd gärningsman som i pressen får namnet "Lasermannen". En serie i sex delar där polisens arbete är i fokus. Vi möter också offer, journalister och andra personer som kom i Lasermannens väg.
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner
ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Mardrömmen börjar
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A1

  Tre män skjuts oprovocerat ner i Stockholm. De har alla utländsk bakgrund och vid samtliga tillfällen observeras ett rött sken. Men det skall ändå dröja innan polisen inser att det rör sig om en och samma gärningsman.

  SVT Play
 • Avsnitt 2 - Skadad för livet
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A2

  Polisen famlar i mörkret samtidigt som Lasermannens attacker blir alltmer våldsamma och närgångna. Det fjärde offret Heberson Vieira da Costa berättar om livet före och efter attentatet. I samband med skjutningen av honom observeras Lasermannen av ett ögonvittne och ett signalement publiceras i p...

  SVT Play
 • Avsnitt 3 - Första dödsoffret
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A3

  Lasermannens attentat kräver nu sitt första dödsoffer. Rädslan och upprördheten sprider sig i samhället. Det arrangeras manifestationer mot våld och rasism och trycket på polisen från press och allmänhet är enormt. Nu fattas det omdiskuterade beslutet att publicera en fantombild, något som både k...

  SVT Play
 • Avsnitt 4 - Ett land i skräck
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A4

  Lasermannens nionde attack drabbade kioskägaren Isa Aybar, som själv berättar om händelsen som förändrade hans liv. Rädslan i samhället byts allt oftare mot raseri och stadsminister Carl Bildt gör ett uppmärksammat besök i Rinkeby. Samtidigt sätter polisen ihop en gärningsmannaprofil, något som f...

  SVT Play
 • Avsnitt 5 - Bankrånaren
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A5

  För första gången dyker nu namnet John Ausonius upp i polisutredningen och han blir snart det hetaste spåret i jakten på Lasermannen. Samtidigt finner man också kopplingar mellan Ausonius och en serie uppmärksammade bankrån. Men vem är han och var befinner han sig?

  SVT Play
 • Avsnitt 6 - Upplösningen
  Dokumentär, Kriminalare, S1:A6

  Polisen är nu övertygad om att bankrånaren John Ausonius även är Lasermannen. Men det saknas bevis och nu påbörjas ett omfattande arbete med att kartlägga och undersöka Ausonius liv och handlingar.

  SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy