vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in
Dela
I På spåret får svenska kändisar tävla i en frågesport om olika städer. Programmet delas upp i olika tävlingsmoment där de två lagen, dressinen och första klass, får samla poäng. Reglerna är enkla, den med flest poäng i slutet vinner. Själva programmet är känt för sin unika mix av geografi, kultur och allmänbildning i stort. Det första avsnittet sändes den 5 september 1987 och sedan dess har På spåret blivit ett oerhört populärt inslag hos svenska tittare. Tittarrekordet slogs 1990, där hela 3,7 miljoner svenskar hade bänkat sig framför TV:n. Trots att programmet sänts i över 35 år så har det faktiskt bara funnits två programledare – Ingvar Oldsberg och Kristian Luuk. Vid sin sida har de haft ett par domare under årens gång: Lennart Hoa-Hoa Dahlgren, Fredrik Lindström, Björn Hellberg och Carl Jan Granqvist Genom åren har vi sett flera svenska profiler dyka upp som gäster. Ovan nämnda Björn Hellborg deltog fyra säsonger i rad och vann samtliga. Sen har vi fått se allt från Filip och Fredrik, Parisa Amiri, Cecilia och Jonatan Unge, Peter Harrysson, Stefan Holm och många många fler. Några vinnare genom åren är bland annat Johanna Koljonen & Marcus Birro 2009/2010, Elisabet Höglund tillsammans med Jesper Rönndahl åren 2014-15 och 2015-2016, sen förstås den legendariska Björn Hellberg som har hela fyra vinster under bältet i början av 90-talet. Senaste säsongen 2024 vanns av Marie Agerhäll och Fritte Fritzson, som tog andra vinsten på rad. Programmet går antingen att se på SVT1 eller streama på SVT Play.

Upphovsland: Sverige

Dela
Mer underhållning? Kolla här...sektionspartner

Streama På spåret

Betygsätt På spåret
859
357

Säsonger och avsnitt

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy