vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Porträtt av en kvinna i brand
Portrait de la jeune fille en feu

Dela
Bretagne, Frankrike, 1760. Konstnären Marianne har fått i uppdrag att göra ett porträtt av Héloïse, en ung kvinna som just lämnat klostret. Héloïse ska giftas bort och den presumtiva brudgummen vill se hur hon ser ut. Men hon vill inte gifta sig och Marianne måste måla henne i smyg. Hon iakttar Héloïse om dagen och målar henne i hemlighet på natten. Mellan de två kvinnorna växer en intimitet och attraktion fram.

Upphovsland: Frankrike

Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner

Streama Porträtt av en kvinna i brand

Annons
Betygsätt Porträtt av en kvinna i brand
16
9
Från kritikerna

4.5 av 5 Kritikers samlade betyg 21 recensioner

  • Det är kirurgiskt precist, skalpellvasst, kristallklart, och ändå får man känslan av att det här är gjort på ren instinkt, att den här filmen är regissörens förlängda nervtrådar. I två timmar är man i händerna på ett geni. 

  • ...levandegjort av pockande närvaro hos huvudrollsinnehavarna Noémie Merlant och Adèle Haenel – och ett finslipat manus...

  • Varje filmruta är att betrakta som ett konstvek.

  • ...en av årets bästa filmer och förtjänar de hyllningar den fått världen över.

  • Detta är en oändligt vacker och berörande kärlekshistoria med två unga kvinnor i huvudrollerna.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer