vidare till tv.nu
Veckans streamingquizsektionspartner

Matlagning, Resor

Solens mat

2010 • Sverige • Säsong 8, Avsnitt 3

I det tredje avsnittet av Solens mat reser Bo Hagström till Trasimenosjön i Umbrien. Det är Italiens fjärde största insjö. Här lever fiskare och bönder sida vid sida, medvetna om sitt ansvar för att bevara både vatten och jord.

Säsonger och avsnitt

Säsong 8
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Säsong 6
  • Säsong 7
  • Säsong 8
Säsong 8
  • Avsnitt 1 - Avsnitt 1
    Matlagning, Resor, S8:A1

    I den åttonde säsongen handlar det om det jordnära köket, om människorna som älskar sin jord och sitt bröd. Bo Hagström visar hur det i Italien nu växer fram en ny stark rörelse där miljö, klimat och biologisk mångfald är matens hörnstenar.

    SVT Play
  • Avsnitt 2 - Avsnitt 2
    Matlagning, Resor, S8:A2

    Första veckan i april börjar man skörda den lila kronärtskockan på Sicilien. Bo Hagström reser till byn Ramacca där bönderna verkligen utmanar naturens krafter: de odlar sina kronärtskockor på sluttningarna till vulkanen Etna.

    SVT Play
  • Avsnitt 3 - Avsnitt 3
    Matlagning, Resor, S8:A3

    I det tredje avsnittet av Solens mat reser Bo Hagström till Trasimenosjön i Umbrien. Det är Italiens fjärde största insjö. Här lever fiskare och bönder sida vid sida, medvetna om sitt ansvar för att bevara både vatten och jord.

    SVT Play
  • Avsnitt 4 - Avsnitt 4
    Matlagning, Resor, S8:A4

    Vi befinner oss i bergstrakterna mellan Toscana och det gamla Romagna. Gino Garzanti och hans familj, tre generationer, driver värdshuset La Pace. Inte mycket har förändrats sedan hans morfar startade verksamheten i slutet av 1800-talet.

    SVT Play
  • Avsnitt 5
    Matlagning, Resor, S8:A5

    Värdshuset där alla råvaror kommer från egna byn. Bo Hagström åker till byn där maten inte reser. I Madonna degli Angeli, en by i Sabinerbergen norr om Rom, kan det lokala värdshuset presentera en 0-kilometermeny.

  • Avsnitt 6 - Avsnitt 6
    Matlagning, Resor, S8:A6

    I det sista programmet tar Bo Hagström med oss till en okänd del av Italien: de lombardiska alperna. Här existerar fortfarande en gammal fäbodkultur där mjölkbönderna producerar den enda osten i världen som kan lagras i över tio år.

    SVT Play
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer