vidare till tv.nu
SOS Djur

SOS Djur

2015 • Dokumentär, Natur • Sverige

Dokumentärserie som följer djurambulanser och veterinärer när de tar hand om djur som far illa. De hängivna människorna står ständigt beredda när hundar, katter, hästar, fåglar och bävrar är i behov av deras hjälp.

Säsonger och avsnitt

Säsong 2
 • Säsong 1
 • Säsong 2
 • Avsnitt 1 - SOS djur del 1
  Dokumentär, Natur, S2:A1

  Djurambulansen rycker ut för att hjälpa amstaffen Freppe som skadat sig i tassen. Eva undersöker baggen Botvid som fått fluglarver i ett sår. Katten Mimmi har fallit ner från femte våningen. Eva får larm om en katt som är instängd i ett rökfyllt hus.

  TV4 Play
 • Avsnitt 2 - SOS djur del 2
  Dokumentär, Natur, S2:A2

  Marcus letar efter katter i en nerbrunnen lägenhetslänga. Ida tar hand om hunden Walle som har bitskador på huvudet. Bichon frisén Diesel ska genomgå en svår ögonoperation och Eva hjälper tre kor som drabbats av akut juverinflammation.

  TV4 Play
 • Avsnitt 3 - SOS djur del 3
  Dokumentär, Natur, S2:A3

  Elise och Åsa kämpar för att få ut flera hundar som är instängda i en glödhet bil. Hunden Hubbe genomgår en ögonoperation. Katten Knut måste opereras akut då man tror att hans urinblåsa spruckit. Eva undersöker hästen Tollan som fått en ögonskada.

  TV4 Play
 • Avsnitt 4 - SOS djur del 4
  Dokumentär, Natur, S2:A4

  Golden retrievern Nadja får ett avgörande besked om sin cancer. Åse tar hand om en ensam och nerkyld kattunge. Eva hjälper fjordhästen Tinus som fått problem med sina hovar. Henrik försöker få loss ett koppel som grävt sig in i benet på en hund.

  TV4 Play
 • Avsnitt 5 - SOS djur del 5
  Dokumentär, Natur, S2:A5

  Eva upptäcker något illavarslande när hon undersöker hästen Pascal. Nina kämpar med att få upp en panikslagen svanunge som trasslat in sig i en fiskelina mitt i centrala Stockholm. Chihuahuan Leo genomgår en ovanlig protesoperation.

  TV4 Play
 • Avsnitt 6 - SOS djur del 6
  Dokumentär, Natur, S2:A6

  Hunden Grynet har fått utslag över hela kroppen. Andreas rycker ut när en katt som tros ha blivit påkörd inte kan röra bakre delen av kroppen. Tove tar hand om en skadad poloponny. Therese hjälper en kanadagås som fått en pil i ryggen.

  TV4 Play
 • Avsnitt 7 - SOS djur del 7
  Dokumentär, Natur, S2:A7

  När hunden Cali besöker veterinären slutar det med en livsfarlig operation. Ulrika undersöker islandshästen Raudur som har ont i ryggen. Elise hjälper hunden Elvis som fått i sig stora mängder smör och svullnat upp i magen.

  TV4 Play
 • Avsnitt 8 - SOS djur del 8
  Dokumentär, Natur, S2:A8

  Hunden Perro genomgår en cellgiftsbehandling. Cissi behandlar en gris som bär på en ovanlig sjukdom som även kan smitta människor. Den franska bulldoggen Cash har problem med andningen och måste opereras för att få sina luftrör vidgade.

  TV4 Play
 • Avsnitt 9 - SOS djur del 9
  Dokumentär, Natur, S2:A9

  Hunden Alissa misstänks ha en akut livmoderinflammation. Djurambulansen rycker ut när en katt kissar blod och en tornseglare trasslat in sig i en tråd. En katt har fått ett sår i ögat efter ett slagsmål. Chow chowen Engla har angripits av fluglarver.

  TV4 Play
 • Avsnitt 10 - SOS djur del 10
  Dokumentär, Natur, S2:A10

  Elise räddar en skadad och förvirrad sångsvan. Anders försöker ta reda på varför chihuahuan Bebis plötsligt svullnat upp i ansiktet och blivit aggressiv. Stig tar hand om en uppriven kattägare. Ponnyn Clarita genomgår en komplicerad ögonoperation.

  TV4 Play
 • Avsnitt 11 - SOS djur del 11
  Dokumentär, Natur, S2:A11

  Emelie tar hand om hunden Rockie som kommer in akut på grund av sin inflammerade livmoder. Hunden Charlie misstänks ha blivit biten av en huggorm. Eva undersöker baggen Draken som fått ett stort sår på halsen.

  TV4 Play
 • Avsnitt 12 - SOS djur del 12
  Dokumentär, Natur, S2:A12

  Djurambulansen åker ut till en hund som blivit biten av en schäfer. Johanna hjälper hästen Björnen som har ett misstänkt navelbråck. Susanna tar hand om tävlingshästen Nico vars tänder är i dåligt skick. Pippi försöker rädda en skadad katt.

  TV4 Play
 • Avsnitt 13 - SOS djur del 13
  Dokumentär, Natur, S2:A13

  Morgan åker ut till ett påkört rådjur. Cissi larmas till en häst som tappar huden på benen. Anders tar hand om hunden Ross som drabbats av plötsliga nack- och ryggsmärtor och inte kan vrida på huvudet. Elise hjälper en ung pärluggla.

  TV4 Play
 • Avsnitt 14 - SOS djur del 14
  Dokumentär, Natur, S2:A14

  Hanna och Åse tar hand om en svårt skadad katt som hittats på en garageuppfart. Eva hjälper hästen Jupiter som har långdragna ögonskador. Jakthunden Tulo behöver opereras för sitt perinealbråck och hästen Candy ska få sitt ben opererat.

  TV4 Play
 • Avsnitt 15 - SOS djur del 15
  Dokumentär, Natur, S2:A15

  Stig försöker rädda några ankungar som är fast i en fontän. Ulrika opererar tävlingshästen Caruso som har problem med ryggen. Hunden Jackie kommer in akut då hon har en inflammation i analsäcken men det är svårare än man trott att behandla henne.

  TV4 Play
 • Avsnitt 16 - SOS djur del 16
  Dokumentär, Natur, S2:A16

  Cissi undersöker geten Blixten som har sår över hela kroppen. Ulrika tar hand om hästen Woody som har en oförklarlig feber. Anna och Andreas hjälper en ekorre som ramlat ner från ett träd och slagit sig medvetslös.

  TV4 Play
 • Avsnitt 17 - SOS djur del 17
  Dokumentär, Natur, S2:A17

  Fölet Anniebell har blivit svårt sparkad och måste genomgå en riskfylld operation. Henrik letar efter en påkörd katt som försvunnit in i ett bostadsområde. Anders tar hand om katten Tage som blivit illa tilltygad efter ett slagsmål.

  TV4 Play
 • Avsnitt 18 - SOS djur del 18
  Dokumentär, Natur, S2:A18

  Agge och Evert försöker fånga in en skadad gås. Katten Missan har inte ätit på flera dagar. Anders hjälper åtta vanvårdade hundar att hitta nya hem. Åsa hälsar på hos en hund som skadat sig i benet.

  TV4 Play
 • Avsnitt 19 - SOS djur del 19
  Dokumentär, Natur, S2:A19

  Elise försöker fånga in en pilgrimsfalk, medan Susanne hjälper en dräktig häst som inte kan äta. Katten Svante har varit med om ett slagsmål och hunden Ebba har en benskada som kanske inte är värd att behandla. Pippi försöker fånga in en svan.

  TV4 Play
 • Avsnitt 20 - SOS djur del 20
  Dokumentär, Natur, S2:A20

  Chihuahuan Nala måste genomgå ett akut kejsarsnitt. Hunden Plexus har hjärtproblem och distriktsveterinären Eva tar hand om en häst som varit med om ett fall. En hund med benproblem har svårt att gå och en fiskekrok har fastnat i svanen Svantes näbb.

  TV4 Play