vidare till tv.nu
Sveriges Mästerkock

Sveriges Mästerkock

2011, Matlagning

I Sveriges Mästerkock får man följa amatörkockar som tar steget ut från sitt eget kök till att laga mat på toppnivå. Alla olika typer av matlagning berörs och bedöms av en matälskande och professionell jury. Matlagningsmomenten bedöms in i minsta detalj där även de små momenten kan vara avgörande, allt från att hacka lök till göra en perfekt risotto. Vissa utmaningar är tidbestämda och andra handlar om perfektion.
00

Säsonger och avsnitt

Säsong 9
  • Säsong 1
  • Säsong 2
  • Säsong 3
  • Säsong 4
  • Säsong 5
  • Säsong 6
  • Säsong 7
  • Säsong 8
  • Säsong 9
  • Avsnitt 1play
    Matlagning

    Drömmen om en matkarriär har fått mängder av amatörkockar att söka till Sveriges största matlagningstävling och nu startar audition i Stockholm. Juryn får bland annat träffa grisbonden Emilia, som har tagit med råvaror från gården.

  • Avsnitt 2play
    Matlagning

    Audition fortsätter i Göteborg och Helsingborg, där amatörkockarna gör sitt bästa för att imponera på juryn. Vi möter bland annat Moa från Tjörn och Patrik från Lund. De som lyckas bäst får chansen att tävla vidare i slutkvalet i Gävle.

  • Avsnitt 3play
    Matlagning

    Nu gäller det för amatörkockarna att göra sitt yttersta för att knipa en av de tolv platserna i mästerkocksköket. Smaksäkerhet och finess krävs för att imponera på juryn i tre moment där smörgåstårta, lök och falukorv står på menyn.

  • Avsnitt 4play
    Matlagning

    Amatörkockarna har en sista chans att övertyga juryn om vem som förtjänar en plats bland de tolv bästa. Uppgiften är att göra rullader med en personlig prägel. Efter att juryn provsmakat återstår det fruktade beskedet.

  • Avsnitt 5
    Matlagning

    Det är dags för lagtävling och uppgiften är att skapa varsin pasta med köttfärssås. Men självklart har juryn en twist som gör det hela betydligt svårare. De som inte lyckas övertyga juryn hamnar i elimineringstävling där ärtsoppa står på menyn.

  • Avsnitt 6
    Matlagning

    Nu dukas det upp till barnkalas i mästerkocksköket och uppgiften för amatörkockarna är att laga en bufférätt. Huvudråvarorna lottas ut och det krävs en hel del uppfinningsrikedom för att skapa en rätt som går hem både hos barnen och juryn.

  • Avsnitt 7
    Matlagning

    Följ svenska amatörkockar som inför en jury ska visa upp sina kulinariska kunskaper. Men ingen sitter säkert, det gäller att hela tiden prestera på topp för att få vara kvar i tävlingen.

  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9