vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

The Lost Leonardo

Dela
Filmen berättar historien bakom Salvator Mundi, den dyraste målningen som någonsin sålts - och påstods vara ett förlorat mästerverk av Leonardo da Vinci. Från det ögonblick det köps från ett auktionshus i New Orleans och dess köpare upptäcker mästerliga penseldrag under sin billiga restaurering, drivs Salvator Mundis öde av en omättlig strävan efter berömmelse, pengar och makt. Men när priset stiger, så väcks frågor om målningens äkthet. Är denna mångmiljonmålning verkligen målad av Leonardo?

Upphovsland: Storbritannien, Frankrike, Danmark

Dela
Fler dokumentärer? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt The Lost Leonardo
16
8
Från kritikerna

3.6 av 5 Kritikers samlade betyg 7 recensioner

  • Även om man redan känner till några av turerna är filmen stundtals spännande på riktigt, dessutom underhållande varje gång som den bombastiske, cyniske, självgode och ständigt lika skeptiske konstkritikern Jerry Saltz yttrar sig.

  • Filmen visar med all önskvärd tydlighet hur ytterst komplicerad en säker attribuering är och därtill vilka starka prestigemässiga och ekonomiska intressen som låg bakom det.

  • ...precis vad man kommit att förvänta sig av välproducerade true crime-dokumentärer: skickligt spänningsbygge, oväntade vändningar, snyggt foto och dramatiska stråkar.

  • ...en svindlande och underhållande story genom de oreglerade dollartäta korridorerna av konstvärlden.

  • ...a tale of cynicism, power worship and greed,...

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer