vidare till tv.nu

Dokumentär, Historia

Vietnamkriget
The Vietnam War

9.1 IMDb2017 • USA

Den hyllade serien om det mest kritiserade och plågsamma kriget i USA:s nutidshistoria. Ögonvittnens egna historier varvas med tidigare osänt material.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
 • Säsong 1
Säsong 1
 • Avsnitt 1 - Deja Vu
  Dokumentär, Historia, S1:A1

  Åren 1858 - 1961: Efter nästan ett århundrade under franskt styre får Vietnam sin självständighet. Men till vilket pris? Landet har delats i två och värre skeenden väntar runt hörnet.

  Netflix
 • Avsnitt 2 - Politiskt kaos
  Dokumentär, Historia, S1:A2

  Åren 1961-1963. President John F. Kennedy och hans rådgivare överväger hur mycket USA borde involvera sig i Sydvietnam, alltmedan buddistiska protester växer mot kommunisternas framfart. Kennedy har ansetts svag i utrikespolitiken och pressas nu till agera mot vad som anses vara en kommunism på f...

  Netflix
 • Avsnitt 3 - Helvetet på jorden
  Dokumentär, Historia, S1:A3

  Åren 1964-1965. Lyndon B. Johnson har fått ta över efter mordet på John F. Kennedy, och har egentligen större problem att ta sig an på hemmaplan. Men han fruktar att det ursprungliga Saigon ska kollapsa. Han godkänner till slut därför bombningen av Nordvietnam och skickar in amerikanska soldater ...

  Netflix
 • Avsnitt 4 - Tvivel
  Dokumentär, Historia, S1:A4

  Åren 1966-1967. Nordvietnamesiska trupper trotsar de amerikanska flygräderna och medan protesterna mot kriget växer på hemmafronten i USA inser de amerikanska soldaterna på plats att det här kriget liknar inget de tidigare varit med om.

  Netflix
 • Avsnitt 5 - Det här gör vi
  Dokumentär, Historia, S1:A5

  Efter att båda stridande sidor har lidit nederlag stupar amerikanska soldater i dödliga bakhåll. President Lyndon B. Johnson försäkrar dock den amerikanska befolkningen om att segern är runt hörnet.

  Netflix
 • Avsnitt 6 - Allt faller samman
  Dokumentär, Historia, S1:A6

  Året 1968. Året som visade sig bli en vattendelare, såväl i världen som i Vietnamkriget. Skakade av våldet bakom den nordvietnamesiska têt-offensiven tvivlar den amerikanska armén på att segern verkligen är nära. Och på hemmaplan i USA rasar protesterna mot kriget. Martin Luther King skjuts till ...

  Netflix
 • Avsnitt 7 - Att jaga vålnader
  Dokumentär, Historia, S1:A7

  Inkallelseordern fyller fler och fler myndiga ungdomar i USA med tvivel och fruktan. Beslutet att åka till Vietnam och strida i kriget blir allt svårare att ta för de myndiga ungdomarna. Richard Nixon vinner presidentvalet med minimal marginal och John F. Kennedys bror Robert mördas även han efte...

  Netflix
 • Avsnitt 8 - Ett hav av eld
  Dokumentär, Historia, S1:A8

  Åren 1969-1970. President Nixon börjar plocka hem trupper från Vietnam, men hans beslut att invadera Kambodja väcker nya stora protester hemma i USA. Fredsaktivister tänker inte ge sig och mobiliserar för att få slut på kriget. Generationsklyftorna är stora, och många barn till de politiker och g...

  Netflix
 • Avsnitt 9 - Att döda sina bröder
  Dokumentär, Historia, S1:A9

  Åren 1970-1973. Sydvietnameserna är lämnade ensamma i striderna och lider enorma nederlag i Laos. Efter att Nixon blivit omvald sluter han ett fredsavtal med Hanoi som leder till att flera amerikanska krigsfångar kan friges.

  Netflix
 • Avsnitt 10 - Aldrig glömma
  Dokumentär, Historia, S1:A10

  År 1973 och framåt. 1973 lämnade de sista marktrupperna Vietnam, men tusentals amerikanska soldater, diplomater och agenter stannade kvar. De amerikanska soldater som har återvänt bär på sjukdomar och oförglömliga trauman. Efter att Nixon får avgå efter Watergateaffären fortsätter inbördeskriget ...

  Netflix

Om oss

tv.nu är Sveriges största guide till streaming och tv med mer än 2 miljoner unika besökare varje vecka. Bolaget startades 1999 och blev 2007 en del av Schibsted Media Group. Bolaget har ca 20 anställda och sitter i centrala lokaler i Stockholm.

För dig som användare är det gratis att använda vår guide till streaming och TV. Vår uppgift är att guida och inspirera dig till att hitta något riktigt bra att titta på och genom det bidra till att våra användare kan slappna av och bli underhållna.

Tv.nu tjänar pengar dels genom effektiva annonslösningar till våra annonsörer, och dels genom att genom att teckna avtal med streamingtjänster och ta betalt av dem varje gång du klickar dig fram till dem. Oavsett vill vi alltid ha dig som användare i fokus och visa upp alla alternativ som finns för att se programmet för att guida dig rätt.

Integritet

Samarbete

tv.nu används i soffan framför tv:n och trafiken ökar upp till 800% under tv-reklampauserna. Med annonsering hos oss får ni räckvidd i en brusfri och ren annonsmiljö.

övrigt

Övriga funktioner för tv.nu.

Här finns vi

Ladda ner vår app och få tillgång till extra funktioner.

följ oss

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

Få tips om nya filmer och serier med tv.nu tipsar – och följ oss med Facebook, Twitter, nyhetsbrev och Instagram.

I samarbete med
Ansvarig utgivare Lena K Samuelsson
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer