Bohuslavs Martinus räknas som en av de främsta tjeckiska kompositörerna. Den klassiska konserten spelades in i Prags konserthus Rudolfinum.
Uppfinnaren David McGoran vill bygga en mysig robot som vi kan lita på och tycka om. McGoran använder sig av samma teknik som Disney och Pixar för att få oss att tro att roboten är levande. Men hur kommer människor att reagera?
Margarete Wallmanns uppsättning från 1958 av Puccinis kända opera får här nytt liv på samma scen som då.
År 1944 inleddes den amerikanska motoffensiven mot den japanska ockupationen av Filippinerna och i februari 1945 befriades Manilla. På havsbotten vittnar mängder av skeppsvrak om ett av andra världskrigets blodigaste sjöslag.
Natasja Filippovna är redo att arrangera ett äktenskap mellan Mysjkin och Aglaja, detta trots hennes kännslor för fursten. Därefter har hon för avsikt att gifta sig med Rogosjin.
Filosofen Konrad Paul Liessmann och konstnären Ólafur Elíasson besöker Rom och Florens i jakten på konstens essens.
Kori Schake, verksam vid det internationella institutet för strategiska studier i London, ställer frågan om vi ska försöka bevara den amerikanskledda världsordningen, och besvarar den jakande.
Thomas Cromwells namn och rykte var länge minst sagt dåligt. Han hölls för en brutal skurk som inte drog sig för att tortera sina fiender och som lät plundra kloster för egen vinning. Men på senare tid har bilden förändrats.
Olov Lund är doktorand i ekonomisk historia vid Stockholms universitet. Han skriver om statsbildning och statsmaktsutövning i det förmoderna samhället.
Forskning pågår som visar att cannabisplantan inte bara kan användas som drog utan även har läkande egenskaper.
Minst 15 000 valar slaktades av tyska valfångare år 1936-1939 i Antarktis.
Paris broar följer varandra längs floden Seine. Samtliga är olika eftersom de byggdes under skilda tidsåldrar och med olika tekniker som varje gång innebar nya kunskapssprång. Hur har de stått emot tidens tand?
Utopier och dystopier kan stimulera fantasi och förändringsvilja genom att presentera idéer om att en annan tillvaro än den rådande är möjlig.
Normalt håller de till i sötvatten men utanför Guinea-Bissaus kust finns en ovanlig art av flodhästar.
Vår planets existens bärs upp av enastående finkalibrerade krafter. Är då allt en fråga om slumpens skördar? Eller finns bevis för att något annat ligger bakom vårt välordnade universum? Det är en fråga som ställer troende och ateister mot varandra.
Tillhörde en hatt på Rijksmuseum i Amsterdam verkligen Ernst Casimir, förfader till kung Willem-Alexander? Och bar han den när en kula träffade hans huvud med dödlig utgång? Det återstår att bevisa.