Forskning om banker och finanskriser belönades med ekonomipriset till Afred Nobels minne. Ben Bernanke analyserade 1930-talets depression, den värsta ekonomiska krisen i modern tid. Här berättar han om sin forskning.
Forskning om banker och finanskriser belönades med ekonomipriset till Afred Nobels minne. Douglas Diamond har studerat hur bankrusningar och bankkollapser kan förebyggas genom statliga insättningsgarantier och beredskap för nödlån till krisande banker. Här berättar han om sin forskning.
Forskning om banker och finanskriser belönades med ekonomipriset till Afred Nobels minne. Philip Dybvig har studerat hur bankrusningar och bankkollapser kan förebyggas genom statliga insättningsgarantier och beredskap för nödlån till krisande banker. Här berättar han om sin forskning.
Tinnerö eklandskap och Bråvalla flygflottilj var två militärhistoriska platser i Östergötland under 1900-talet. Karin Lövgren, verksamhetsutvecklare Kulturarv, berättar om platserna som är intressanta ur flera aspekter så som bevarande och kulturarv.
Facit hade stora framgångar med sina räkneapparater tack vare ingenjörskonst och industridesign, säger Björn Ivarsson Lilieblad, avdelningschef samlingar, men olika faktorer ledde till dess fall.
Upptäck sevärdheter, fantastiska platser och spännande människor runtom i Finland.
Radikaliseringen av ungdomar ledde till att en militant rörelsen föddes i början av 1970-talet. Sovjetunionen ökar fortfarande sitt inflytande. Västerländska medier börjar prata om finskifiering.
Få uppfinningar har haft så stor inverkan på människor, genom generationer, som skördetröskan. De har säkrat tillgången på föda till miljontals människor, i en tid när vi bara får fler munnar att mätta.
I Kanada, några kilometer från Vancouver, hittar vi ett UniverCity-projekt som inleddes i början av 2000-talet. Målet är att skapa en stad med oklanderlig ekologisk standard.
Ur en oansenlig larv kläcks en färggrann fjäril och flyger iväg - som om själva blommorna tog till vingarna. Vi älskar fjärilarna för deras skönhet ändå är det så mycket i deras liv vi inte förstår.
Med start i Graz bjuder resan på hisnande vyer på färden genom Alperna. Det blir besök i en gammal silvergruva, hos chokladtillverkare och en inblick i hur kyrkklockor tillverkas. På väg mot slutdestinationen ligger Sankt Anton.
Antikmagasinet vältrar sig i den bärbara konsten, den svenska smyckeskonsten. Hur har den utvecklats och vilka framstående konstnärer formger framtidens antikviteter idag? Gäster: Sebastian Schildt, silversmed och Carolina Tüür, smyckeexpert.
Under Rom ligger det Gyllene Huset - ett enormt palats byggt under det första århundradet e.Kr. Palatset var det mest extravaganta bygget i Roms historia. Varför begravdes det? Och vad kan dess öde berätta om dess byggherre, kejsare Nero?
Skolskjutsen är inte särskilt lyxig. En enkel skottkärra, bara. Men sitter man ihop med några kompisar som också är föräldralösa och skjutsas av någon man gillar går det bra. Och skolgången är nödvändig för att en dag kunna leva fritt i skogen.
Arthur Williams undersöker hur tusentals engelska krigsbarn evakuerades från större städer som riskerades att bombas av tyskarna. Han besöker även ett berömt monument - en amerikansk stridsvagn hittad på havsbottnen vid Slapton Sands.
Jade har gått igenom flera operationer för sin cancer, men den har envisats med att komma tillbaka. Och Dimitri har ett sarkom som inte har setts till i Storbritannien på väldigt länge. Han väntar en otroligt avancerad operation.
Vit tittar på om det är lagligt att ha vilda djur som husdjur, räknar fårfoster, hälsar på en produktdesigner och spelar in musik i en helt ny studio i Laugarbakki.