Fyra personer i Strömstad ska bjuda varandra på middag. Först ut är Sandra och hennes gäster är Tomas, Gerd och Michael. Till förrätt blir det gazpacho, varmrätten går under namnet Fideuà de Valencia och till efterrätt serveras en cheesecake.
Veckans andra värd är Tomas som är en äkta Strömstadsbo. Han bjuder gästerna på toast Strömstad och torskrygg med chèvremos och rödvinssky. Till efterrätt blir det en frozen cheesecake.
Gerd står för dagens bjudning. Hon serverar gästerna räkstubbe och helstekt oxfilé med rödvinssås och som avslutning på måltiden blir det en hemlagad jordgubbstårta.
Strömstadsfinalen hålls hemma hos konstnären Michael. Han bjuder på aioliinlindade räkor och oxfilé med potatisbakelse och två såser. Till efterrätt blir det en chokladmarkis. Efter måltiden avslöjas det vem av de fyra som kammar hem vinstsumman.
Fyra stockholmare ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Niccolos. Han bjuder gästerna på Cecina de León-rullar, tagliatelle med ankragu och till efterrätt blir det en kaffe-semifreddo.
Dagens värd är Malin som bjuder på ost i olika former. Till förrätt blir det en petite fondue á la Genevoise, till varmrätt Agnelli italiana och till efterrätt en svensk pärla.
Dagens värd är Charlie som bjuder på en klassisk förrätt med rödbetor, chèvre, honung och pinjenötter. Till varmrätt serveras massamankyckling med ris och till efterrätt en lakrits- och chokladpaj.
Sista värden i Stockholm är Ingrid som bjuder på havets läckerheter. Till förrätt blir det en Caesarsallad med räkor. Till varmrätt serveras vit fisk med rökt lax, räkor, chablissås och dillpotatis och till efterätt hallonsemifreddo.
Fyra personer i Mjölby ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Thord. Han bjuder på citronmarinerade kräftstjärtar, fiskbakelse med pressad potatis och en klassisk romdessert.
Dagens värd är kaninuppfödaren Jesper. Hans meny består av skaldjurssoppa, kaninsadel med getostgratinerad potatiskaka och whiskeydoftande chokladmousse.
Lejla är dagens värd och hon bjuder på köttfärs- och grönsaksfylld filodeg och till varmrätt blir det oxfilé med squashkaka och sås. Till efterrätt serverar hon gästerna tufahije.
Finalen i Mjölby hålls hemma hos Kari som till förrätt bjuder på Östergötlands nationalrätt, till varmrätt blir det kall kokt röding med skarpsås och till dessert kokosäpple med mandelgrädde. Efter middagen avslöjas vem som är veckans vinnare.
Denna vecka är det hälsotema och först ut är raw food-inspiratören Kristina. Hon serverar gästerna syrlig avokadosoppa med lime och chili, raw lasagne med spenat och soltorkade tomater samt raw chokladmousse med smak av lakrits och bärsås.
Dagens värd är musikern Petter som bjuder på örtsymfoni med rostad nakenhavre och lagrad getost. Till huvudrätt serveras kalvfärsbiffar av fjällko med nyskördade tillbehör och som avslutningen på måltiden blir det husfaderns hälsotryfflar.
Divya står för dagens middag och hennes meny speglar både öst och väst. Till förrätt blir det sommarrullar med tofu och grönsaker. Till varmrätt bjuds det på panneer makhani och till efterrätt key lime pie.
Hälsoveckans sista värd är den personlige tränaren Anders. Han bjuder på pilgrimscarpaccio, laxspett och zabaione. Efter middagen avslöjas vem av de fyra som kammar hem veckans vinstpengar.
Fyra Malmöbor ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Ehsan som driver en tebutik med sin pappa. Hans meny består av kookoo till förrätt och gormeh sabzi till huvudrätt. Till efterrätt blir det glass med rött te.
Dagens värd är glassexperten Sofia. Hon bjuder gästerna på kalvbräss med kantareller och calvadosstekta äpplen och halstrad torskrygg med bacon- och kaprisströssel. Till efterrätt blir det bärtarte med toscatäcke och vaniljglass.
Försäkringsmäklaren Camilla står för dagens middag. Hennes meny består av rätter med något udda namn som the goat experience, vilt svin på rymmen och zebran på savannen.
Malmöfinalen hålls hemma hos Jonas som bjuder på moules à la crème, varmrätten består av ankbröst med apelsinsås och till efterrätt blir det cheesecakeglass med björnbär. Efter måltiden avslöjas vem som fått högst betyg och kammar hem veckans vinst.
Kalmarborna Per, Banna, Mattias och Katarina ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Per. Han bjuder på fisktimbaler med hollandaisesås, kycklingballotine med rödvinssås och flamberad ananas med körsbärskompott.
Översättaren Banna är dagens värd. Hon serverar gästerna grillade paprikor med fetaost och salsasås, Yassa poulet och saffransgul chokladmousse med apelsinsallad.
Sjömannen Mattias står för dagens värdskap. Han bjuder på styrbordstoast med äpple och sparris och kantarell- och chèvrefylld nötrullad med potatismuffins och till efterrätt blir det päron med chokladfondant.
Kalmarfinalen hålls hemma hos Katarina. Hon bjuder gästerna på skaldjurssallad, abborrfilé och glass Blåkulla med häxlikör. Efter måltiden är det dags att avslöja vem som kammar hem veckans vinst.
Fyra stockholmare turas om att bjuda varandra på middag och först ut är Emma. Hon serverar gästerna kräftsoppa med kumminpinnar, fläskfilé med rostade rotfrukter och till efterrätt blir det kladdkaka med mintgrädde.
Den andra värden i Stockholm är Eric, vars bilintresse återspeglar sig i menyn. Han bjuder på televerkssoppa med cheddarchips, two-stroke salomon med tulpanpotatis och Saab 92 med Amarettogrädde.
Den tredje stockholmsvärden är förskoleläraren Sara. Hon bjuder på en Japaninspirerad meny som består av vårrullar med olika dipsåser, sukiyaki och ricecrisp-pavlova med vaniljsmörkräm.
Finalen i Stockholm hålls hemma hos den amerikanske ambassadören Mark Brzezinski. Han serverar gästerna gratinerad hummer, marinerad flankstek med spanskt ris och äppelpaj. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammar hem de 15 000 kronorna.
Denna vecka ska fyra Söderhamnsbor bjuda på middag och först ut är Jessica. Hon serverar gästerna stor kanapé med löjrom, ugnsgrillad kycklingfilé med oreganosås och potatistorn och till efterrätt blir det mascarponecheesecake med hallon och blåbär.
Den andra middagsvärden i Söderhamn är distriktssköterskan Per som bjuder på en räksoppa, lågtempererad högrev med potatis- och morotsterrin med rödvinssås och rödlök. Som avslutning blir det en hjortronparfait med friterad Hälsingeostkaka.
Tredje middagsvärden är Söderhamnskrönikören Angela. Hennes meny består av Skagencheesecake med pepparrot, laxfilé i vitvinssås som serveras med potatis. Till efterrätt serveras marängtårta med pärongrädde.
Finalen i Söderhamn hålls hemma hos Rolf. Han bjuder på lax gravad i Helsinge rököl, älgkalvsadel med potatisbakelse och fläderblomsparfait med havreflarn. Efter måltiden avslöjas vem som vinner de 15 000 kronorna.
Fyra göteborgare ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är skivbolagsägaren Kent. Han bjuder på räkor med sting, diablobiffar med potatis och basilikacrème och coleslaw. Till dessert blir det chokladglass med chili.
Andra värden i Göteborg är operasångerskan Elisabeth. Hon bjuder på pilgrimsmusslor, risotto och chokladmoussetårta.
Tredje värden i Göteborg är ungdomsmilitären Julia. Hon bjuder på en klassisk trerättersmiddag som består av räkor, lamm och hallonmousse.
Finalen i Göteborg hålls hemma hos konstnären Kristoffer. Menyn går i den polska flaggans tecken med delikatesser som kryddiga piroger, mejramschnitzel och polsk äppelkaka. Efter måltiden avslöjas vem av de fyra som kammar hem de 15 000 kronorna.
Denna vecka ska fyra personer i Oslo i Norge bjuda varandra på middag och först ut är Lisa. Hon bjuder gästerna på en förrätt med tomat och mango, till varmrätt blir det två sorters fisk på champinjon- och purjolöksbädd och till dessert pavlova.
Dagens middagsvärd är dansaren Tanja. Hennes meny består av öring, texmex och friterad vaniljricotta med björnbärskompott.
Tredje Oslovärden är globetrottern Anton. Han bjuder gästerna på pumpasoppa, höstgryta med potatismos och fetasallad och som avslutning på måltiden blir det en morotskaka.
Finalmiddagen i Oslo serveras hemma hos luftballongflygaren Mikael. Han bjuder på smörstekta pilgrimsmusslor, Norges nationalrätt får i kål och middagen avslutas med en efterrätt med namnet beslöjade bondflickor.
Fyra fjortonåringar i Stockholm ska turas om att bjuda varandra på middag och först ut är fotbollsälskande Vincent. Han bjuder gästerna på tapas, saltimbocca som serveras med rosmarindoftande potatis och tarte Tatin med vaniljglass.
Dagens värd är Hilda som älskar musik. Hon bjuder sina gäster på heta räkor med avokadokräm och chilimarinerad rödlök, satayspett med kyckling som serveras med jordnötssås och ris och till efterätt blir det marängsviss.
Den tredje fjortonåringen som bjuder på middag är innebandyspelaren Isac. Han serverar gästerna tom kah gai med nudlar och Marohns homeburger med klyftpotatis. Till efterrätt blir det en bärpaj.
Finalen i Stockholm hålls hemma hos hobbyfotografen Linn. Hon bjuder på en sallad med exotiska frukter och halloumi, ankbröst med plommon- och apelsinsås och till dessert serveras en crème brûlée. Efter måltiden avslöjas vem som kammar hem vinsten.