Det är säsongspremiär och 40 av de bästa kockarna i Amerika har kommit till Los Angeles för att tävla om det vita förklädet för att sedan kunna gå vidare i tävlingen. En kokbok och en vinstsumma på 250 000 dollar står på spel.
Kampen om de vita förklädena fortsätter bland det 40 kockarna för att kunna ta sig vidare.
Nu är 20 kockar utvalda och de möter nu den första gästdomaren för säsongen - ikonen Wolfgang Puck.
De 18 deltagarna som är kvar delas upp i två lag och ska förbereda aptitretare och förrätter åt Nick Nappi, från säsong sex, och hans blivande brud samt 72 bröllopsgäster.
De 17 kvarvarande deltagarna får en utmaning att laga något med gästdomaren Aaron Sanchez farvoritingredienser. Vinnaren garanteras en plats i nästa omgång.
Gordon Ramsay demonstrerar hur man tillagar en hummer på rätt sätt. Deltagarna har sedan 25 minuter på sig att tillaga en själva men de måste även döda den först.
De kvarvarande 15 deltagarna delas upp i två grupper för deras andra stora utmaning ute på fältet som innebär att servera mat till 101 veteraner.
Kocken Edward Lee är i dag gästdomare och avslöjar den tredje mystery box-utmaningen som innefattar förberedelse av fyra förrätter under 20 dollar.
De tolv kvarvarande deltagarna ska hjälpa blivande 16-åringar med sina födelsedagspartyn.
Det förlorande laget från dagen innan får som utmaning att baka en tårta med tre lager på 90 minuter.
De tio kvarvarande amatörkockarna har en timme på sig att skapa frukostar med Nutella, och vinnaren får välj maträtt för nästa avsnitts elimineringutmaning.
Gästdomaren Kevin Sbraga ansluter sig till de 9 deltagarna som är kvar för att laga nästa rätt med fantastiska råvaror.
De åtta kvarvarande amatörkockarna ger sig på en utmaning som gäller potatisar.
De sju kvarvarande kockarna måste tillaga två rätter genom att endast använda tre köksredskap. Sedan delas deltagarna in i par för att skapa innehållet till en picknick.
De sex kvarvarande amatörkockarna tävlar i seriens klassiska pop up-restaurangutmaning.
De fem kvarvarande deltagarna introduceras för den kulinariska specialgästdomaren Richard Blais - kock, restauratör och kokboksförfattare.
Det börjar närma sig final och i detta avsnitt får fyra återstående deltagarna 90 minuter på sig att tillaga antingen anka eller hälleflundra till mycket kräsna kunder.
Med hjälp av några familjära kockar får deltagarna 60 minuter på sig att göra en fantastisk aptitretande rätt.
De kvarvarande kockarna har en timme på sig att skapa förrätter och en timme på sig att skapa en efterrätt. Sedan är det dags för domarna att utse en vinnare.