vidare till tv.nu
Veckans streamingquizsektionspartner

Dokumentär, Natur

Planet under press: Djurens liv från ovan
Earth from Space

Storbritannien

Kameror i rymden visar jorden ur ett helt nytt perspektiv.

Säsonger och avsnitt

Säsong 1
  • Säsong 1
Säsong 1
  • Avsnitt 1 - Ett annat perspektiv
    Dokumentär, Natur, S1:A1

    Kejsarpingvinerna häckar på isen. Den måste vara tjock och pålitlig men får inte ligga för långt från öppet vatten. I en varmare värld kan det vara en riskabel strategi. Hur går det för kejsarpingvinerna? Blir kolonierna färre? Satelliterna ger svar.

  • Avsnitt 2 - Planetens mönster
    Dokumentär, Natur, S1:A2

    Gåtfulla ringar, omotiverade linjer, plötsliga kvadrater, sedd från rymden är vår jord full av mönster. Ofta är de naturkrafternas verk. Många gånger står något djur bakom, som elefanternas luckor i Kongos regnskog. Men allt fler är resultatet av människans odling och produktion.

  • Avsnitt 3 - Planetens färger
    Dokumentär, Natur, S1:A3

    Jorden är den blå planeten. Samtidigt är den full av färger när den betraktas utifrån rymden, ett helt kaleidoskop som skapas av naturens krafter, av djuren och av människan. Och färgerna kan ge oss viktig information om vår bräckliga planets hälsotillstånd.

  • Avsnitt 4 - En föränderlig värld
    Dokumentär, Natur, S1:A4

    Shenzhen i Kina var nyss ett litet fiskesamhälle, idag en stad med över tio miljoner invånare. Ihop med nio grannstäder formar den en gigantisk megastad där det bor över 60 miljoner människor. Vad händer med naturen när städerna breder ut sig? Kamerorna i rymden kan hjälpa oss med svar.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Läs mer