vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 bra sportdokumentärer du inte får missa

Johannes Räihä
06 feb, 2023

Sport förenar människor världen över. Den kommer i alla dess former – från ishockey till fotboll till skidåkning. Genom åren har det kommit många dokumentärer om sport. Vissa är bra, andra mindre bra och en del är riktiga guldkorn. Vi har valt att samla våra favoriter i genren hur som helst. Här är 5 bra sportdokumentärer vi tycker att du borde se!

Under 90-talet hade basketlaget Chicago Bulls sin storhetstid. Med stjärnor som Michael JordanDennis Rodman och Scottie Pippen i spetsen bärgades mästerskapstitel efter mästerskapstitel. I dokumentärserien The Last Dance får vi följa med bakom kulisserna och få en inblick i livet hos världens största sportprofiler.

I Disney+ nya dokumentärserie Welcome to Wrexham så får vi följa Hollywoodstjärnorna Ryan Reynolds och Rob McElhenney ta ett stort beslut – nämligen att köpa den klassiska fotbollsklubben Wrexham. En klubb som under årens gång fått det allt tuffare och som nu spelar långt ner i seriesystemet. Men kan stjärnorna få ordning på klubben och få in den i en ny storhetstid?

Dags för dokumentär! Den här gången är det den Oscarsvinnande Free Solo. Där följer vi den friklättrande Alex Honnold, som trots vännerna och familjens enträgna försök att avråda honom är fast besluten att klättra uppför den 910 meter höga El Cap i Yosemite nationalpark – helt utan vare sig rep eller säkerhetsutrustning. Om han lyckas blir det den högsta klippvägg som någon någonsin har bestigit helt utan utrustning.

Det som från början bara är en amerikansk amatörcyklist och filmare som vill utforska dopingens effekter, slutar med en av idrottens största skandaler genom tiderna. En skandal som sträcker sig hela vägen till den ryska makteliten. Vann nyligen en Oscar i kategorin ”Bästa dokumentärfilm”.

Diego Maradona räknas som en av historiens allra bästa fotbollsspelare. Men att slå igenom i så ung ålder, med all press utifrån kan tära på en människa. Det här är dokumentären om ett människoöde som kantades av inte enbart framgång och rikedom, utan även om hans livs skuggdelar: drogmissbruket, kontakten med italienska maffian och otrohetsaffärerna.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer