vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 filmer att streama gratis – våra favoriter

Johannes Räihä
22 sep, 2022

Det finns många kritikerrosade och sevärda filmer att streama – helt kostnadsfritt. Men det är inte lätt att navigera sig i detta hav av filmtitlar. Vilken är värd att se? Vilken borde man skippa? Vi på tv.nu har valt ut våra favoriter just nu – så att du slipper krångla.

Streamingtjänsten Cineasterna som nämns nedanför är bibliotekens egen tjänst – som är kostnadsfri. Det enda du behöver är ett bibliotekskort. Mer finns att läsa på deras hemsida!

Hacksaw Ridge – Cineasterna

Ett biografiskt drama om en man vid namn Desmond T. Toss, som under andra världskriget vapenvägrade, men samtidigt ville delta i kriget som sjuksköterska. Till en början bespottad och hatad, men till slut en hyllad hjälte. Filmen blev en av 2016 års mest uppskattade och uppmärksammade och vann både Oscars, Golden Globes och pris på British Academy Film Awards.

Vinterviken – SVT Play

Vinterviken är baserad på Mats Wahls ungdomsbok med samma namn och kom ut i bokform redan 1993, där klassöverskridande ungdomskärlek ligger i i fokus. År 1996 kom filmatiseringen med David Tainton och Lina Englund i rollerna som John-John och Elisabeth. Förra året, alltså 25 år senare, hade en nytolkning premiär.  Gillar man romantik och/eller nostalgi är det ett givet val! Kan streamas på SVT Play fram till 15 november.

The Father — Cineasterna

I det hyllade psykologiska dramat The Father får vi se två skådespelar-genier mötas i en historia om familjeband, åldrande och demens. Anthony Hopkins spelar den demenssjuka Anthony, som vägrar acceptera sin sjukdom och kastar ut det vårdbiträde som hans dotter Anne har anställt. Han börjar ifrågasätta sina nära och kära, sitt eget sinne och till och verkligheten.

Looper – SVT Play

I ett framtida samhälle så har maffian börjat använda tidsresor för att skicka sina offer till andra tidsepoker, där lönnmördare väntar på att mörda dem. När yrkesmördaren Joe en dag får ett uppdrag, så inser han snabbt att hans måltavla är hans framtida jag som han är tvungen att mörda. Men vad händer om man mördar sig själv från framtiden? Kan ses fram till 2 oktober.

Tigrar – SVT Play

Dramat Tigrar är baserad på den före detta fotbollsspelaren Martin Bengtssons självbiografi I skuggan av San Siro. I den får vi ta del av hans liv: hur hans stora dröm om att bli fotbollsstjärna håller på att besannas. Han går från Örebro SK till den italienska storklubben Inter. Men drömmen förvandlas snabbt till en iskall mardröm. Ensam i ett nytt land, omgiven av stenhård konkurrens där hans lagkamrater vill se honom misslyckas handlar det inte längre om vinst och förlust. Det handlar om liv eller död i en värld där allt och alla kan köpas för pengar.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer