vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Guldkornen i november – här är våra favoriter

Johannes Räihä
28 nov, 2022

November månad är visserligen snart över. Men en så bra seriemånad är värd att prata om en stund till – för vi fick se ett gäng riktigt bra premiärer. Här är våra favoriter.

Det kritikerrosade dramat The Crown har följt det brittiska kungahuset – med Drottning Elizabeth i spetsen – genom 1900-talets stora händelser. I säsong fem, som hade premiär i veckan, så får vi ta del av Prinsessan Dianas uppbrott med Prins Charles och även hennes tragiska död 1997. Har du inte sett The Crown än är det en perfekt serie att kolla ikapp på en gång!

En av de mest omtalade premiärerna i november stavas Ancient Apocalypse. I dokumentärserien följer vi journalisten Graham Hancock som reser runt jorden i jakten på en förlorad, avancerad civilisation. Indonesien, Malta, USA och fler länder besöks. Han har en teori: det fanns en välutvecklad civilisation redan för tiotusentals år sedan. En teori som går stick i stäv med den nuvarande vetenskapen, vilket lett till att han blivit hårt kritiserad av forskarsamfund och arkeologer världen över.

Det svenska överklassdramat Young Royals  utspelar sig på den fiktiva internatskolan Hillerska, där Huvudpersonen – Prins Wilhelm – tvingas gå. Men det ska visa sig att det inte blir det lättaste när man vill följa sitt hjärta. Serien blev kritikerrosad under sin första säsong och den 1 november återvände serien med en ny säsong.

I november månad var det premiär för SVT:S Hårt väder, där David Batra packar resväskan. Varför? För att utsätta sig för hårt väder på olika platser på jorden. I första avsnittet får vi se honom besöka världens kallaste plats: Ojmjakon i Ryssland. Där kan temperaturen ligga på -60 grader. Vi får se honom i extrem hetta, tornados och mycket mer.

Den 17 november var det premiär för Netflix skräcksatsning 1899. För er som sett den kritikerrosade Dark och gillade den så är det här kanske något för er – det är samma skapare bakom båda serierna Den här gången utspelar sig handlingen på det mörka, stora havet, där skeppet Prometheus mystiskt försvinner. Eller?

Hilma – 18 november Viaplay

Svenska Hilma af Klint blev känd som en av västvärldens första abstrakta konstnärer. I det här nya biografiska dramat så har Lasse Hallström skildrat hennes liv och konstnärskap – som framför allt fick ett lyft efter hennes död.

Handen på hjärtat – 23 november C More

I förra veckan hade den svenska dramakomedin Handen på hjärtat premiär. Där får vi föllja psykologen Ava – som har en speciell talang. Bara genom att vidröra bröstet på en person kan hon få inblick i dennes framtida kärleksliv, allt ifrån otrohet till lyckliga slut. Visionerna har gjort henne till en framgångsrik parterapeut, men också djupt cynisk när det kommer till kärlek.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer