vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Guldkornen i oktober – här är det du missade

Johannes Räihä
01 nov, 2022

Oktober månad är över. Dags att sammanfatta ett par händelserika veckor, där vi bjöds på både bra film och riktigt starka serier. Det bjuds på en blandning av svenskt, verklighetsbaserat drama till kritikerrosat krigsfilm. Guldkornen där det finns något för alla smaker!

The Bear är ett klaustrofobiskt kockdrama i åtta delar. Vi följer den unga, prisbelönta gourmetkocken Carmen som flyttar hem till Chicago för att ta över sin familjs smörgåsrestaurang efter att den skuldsatta brodern tagit livet av sig. Det är en konstant bultande stress. Det är en intensiv och fullkomligt briljant serie.

Vad sägs om en sann David mot Goliat-historia? I det kritikerrosade dramat Argentina 1985, baserad på sanna händelser, så följer vi en grupp åklagare och advokater som under 80-talet valde att stå upp mot Argentinas militärjunta. Ni hittar filmen nedanför.

Den stora kioskvältaren Shantaram slog ned som en bomb 2003. Alla läste boken om den Australiensiska bankrånaren som rymde från ett fängelse och flydde till Mumbai. Idag är det premiär för serien som är baserad på boken. I huvudrollen? Där ser vi Charlie Hunnam. Streama serien nedan.

Regissören Mike Flanagan har på senare år gjort sig ett namn som en av de främsta skräckregissörerna. Med The Haunting of Hill House och Midnight Mass har publiken höga förväntningar på hans nästa projekt – The Midnight Club. Skräckserien kretsar kring en grupp dödligt sjuka patienter på ett sjukhus som varje kväll samlas för att berätta skräckhistorier för varandra.

Från skaparna av Deadpool 2 har nu den färgsprakande actionrullen Bullet Train haft streamingpremiär. Där spelar Brad Pitt en lönnmördare som har tröttnat på att varenda uppdrag han får spårar ur totalt. Den här gången ska det gå fridfullt och lugnt till, tänker han. Men icke. För ombord på ett japanskt höghastighetståg drabbar han samman med en hel bunt andra lönnmördare, som verkar ha en hel del gemensamt.

Samhällsatiriska The White Lotus blev en av fjolårets stora snackisar – och det är inte svårt att förstå varför. Serien utspelar sig på en lyxig resort på Hawaii, där tittaren får följa några olika rika (och väldigt jobbiga) amerikaner på semester. Det skaver, är obekvämt och stressigt mest hela tiden. I höst återvänder serien, men den här gången beger sig resesällskapet till Sicilien i Italien.

House of Hammer

Stjärnskådisen Armie Hammers har figurerat i flera storfilmer senaste åren, däribland The Social Network och Call Me by Your Name. Men efter vittnesmål om bland annat kannibalistiska fantasier, anklagelser om våldtäkt och övergrepp så har hans karriär snabbt vänt riktning. Här är dokumentärserien om en utåt sett rik och lyckad familj som sitter på flera mörka hemligheter.

På västfronten intet nytt är en titel de flesta känner till. Många läste den i grundskolan (i alla fall förr i tiden!) och vi har fått se två filmatiseringar, både 1930 och 1979. I dagarna var det alltså premiär för en ny tolkning, där den 17-årige Paul kommer till västfronten under första världskriget. Otroligt stark – och sevärd.

Svensk dramathriller som är fritt baserad på de omskakande övergrepp som förekom på ett välkänt ridcenter under 90-talet. I Nattryttarna får vi följa flera kvinnor med olika relationer till mannen som senare ska dömas för sexualbrott. Jonas Karlsson gör huvudrollen som ridläraren Tommy och Hanna Ardéhn (Störst av allt) spelar Tommys äldsta dotter.

Vill du ha fler film- eller serielistor? Bra. För vi har allt du kan behöva – något för varje genre och tillfälle.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer