vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 gripande dokumentärer från 2023

Johannes Räihä
13 okt, 2023

Helgen är här – vilket för många innebär ett par dagar för återhämtning, vila och en stund där man förhoppningsvis hinner unna sig lite egentid. Den tiden tycker vi på tv.nu man bör spendera med en bra serie, film eller kanske en bra dokumentär. Senaste tiden har flera riktigt bra dokumentärer haft premiär, så vi tänker att vi listar allt som vi tycker att ni borde se! Från svenska bedragare till utomjordingar. Högt och lågt, med andra ord.

Många av er kommer säkert ihåg Netflix stora dokumentärsnackis Tindersvindlaren, som blev en internationell succé för ett par år sedan. I veckan var det premiär för en svensk version, där en grupp kvinnor berättar sin historia om hur en och samma man lyckades manipulera och lura av dem alla deras pengar och försätta flera av dem i skulder som kommer ta ett helt liv att betala av.

Under en period på 6 år så satte en okänd och brutal våldtäktsman skräck i Umeås befolkning, framför allt kring området Haga. Den här dokumentärserien följer händelserna som skakade om Sverige i slutet av 90-talet och början av 2000-talet.

En av de mest omtalade dokumentärerna senaste veckorna har varit Netflix biografiska skildring av fotbollsstjärnan David Beckham, som rätt och slätt går under titeln Beckham. Där får vi under fyra delar följa hans resa från en relativt enkel arbetarklassbakgrund till megakänd och extremt rikt fotbollsproffs. Man förstår snabbt att den typen av kändisskap har positiva effekter på ens liv, men också har mörka, nästintill bisarra baksidor.

De flesta har nog sett Steven Spielbergs storfilm E.T. från 1982, som kretsar kring en utomjording som har blivit strandsatt på jorden. Spielbergs stora intresse för aliens har fortsatt genom åren och nu står han bakom en ny dokumentärserie på Netflix, där möten med okända livsformer från rymden hamnar i centrum. Man har valt att kartlägga mystiska UFO-observationer under en period på 50 år, vilket presenteras med hjälp av ögonvittnesskildringar, expertintervjuer – och nya bevis.

Det kanske låter osexigt med en dokumentär om e-cigaretter. Men faktum är att den nya dokumentärserien Big Vape: Juuls uppgång och fall seglat upp på Netflix topplista just nu. Historien kretsars kring två unga studenter som vill förändra tobaksbranschen och lanserar e-cigaretten Juul, där man kan välja bland ett stort antal smaker. Det blir en snabb succé och pengarna rullar in när ungdomar världen över kastar sig över deras produkter. Men säg den glädje som varar för evigt...

Vill ni få fler tips från oss på redaktionen så kommer vi flera gånger i veckan ut med listor på våra favoritserier, nyheter, trailers och mycket annat. Kika här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer