vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Månadens femma – spektakulära naturdokumentärer

Johannes Räihä
26 jun, 2023

Livet har en tendens att bara rusa fram: det är jobbmöten, barn som ska hämtas på förskola och ett hem som ska skötas om. När dagarna bara snurrar på är det lätt att glömma bort att stanna upp och uppskatta både djur och natur. Man tar det lätt för givet. Men för att ni inte ska glömma bort hur fantastisk jorden är och hur komplexa system som håller allt samman så har vi samlat fem dokumentärer med fokus på naturen som vi gillar extra mycket just nu.

Det finns en man som har sett mer av världens natur än någon annan. Den här unika dokumentärfilmen är hans vittnesmål. Under sina 93 levnadsår har David Attenborough besökt jordens alla kontinenter, han har utforskat dess vildmarker och dokumenterat den levande världen i all dess rikedom. Nu, för första gången, ser han tillbaka på de avgörande ögonblicken i sitt liv som naturutforskare, liksom på den förödande utvecklingen han har bevittnat under sin karriär.

Djungler, havsdjup och torra öknar. I naturdokumentären Our Planet utforskas jordens alla hörn, där uppseendeväckande flora och fauna presenteras med Sir David Attenboroughs röst. Det är samma team som står bakom den här naturdokumentären som gjorde den hyllade Planet Earth. I juni var det premiär för uppföljande Our Planet II, där det är fokus på djurens migration och hur alla djurliv påverkas av klimatförändringarna. Allt från honungsbin till bufflar till havssköldpaddor hammar i strålkastarljuset.

När den sydafrikanska filmmakaren blir utbränd väljer han, som någon sorts läkeprocess, att spendera sina dagar med att dyka i havet där han bor. När han av en slump simmar på en bläckfisk så lyckas han, dag för dag,  lära känna det komplexa djuret bättre och bättre. En unik vänskap bildas, som ska komma att förändra hans liv i grunden.

Sjunk ner i soffan och njut av fängslande naturbilder och Sir David Attenboroghs behagliga röst. Den banbrytande och hyllade naturdokumentären Planet Earth kan man se om hur många gånger som helst. Det är visserligen inte en film, men det är 11 avsnitt fyllda av fin, klassisk musik och djur från jordens alla hörn. Vad mer kan man begära?

Den Oscarsnominerade dokumentären Honungslandet utspelar sig på den Nordmakedonska landsbygden där Hatidze lever, en av de sista i sitt skrå. Hon är den sista kvinnan i Europa som samlar vildhonung. Med varsamhet och sin expertis förvaltar hon sina bikolonier med stor respekt och vördnad för de små djuren, så vitala för planetens ekosystem. Men när en kringresande familj installerar sig i huset intill hennes, förändras hennes förutsättningar.


I vår streamingguide hittar du tusentals filmer och serier för alla humör – så besök gärna den här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer