vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Månadens femma – svenskt i fokus

Johannes Räihä
30 nov, 2022

Det har blivit dags för Månadens femma igen. Listan där vi ger er de fem bästa premiärerna senaste månaden – en i varje genre. Komedi, underhållning, drama, rysare och true crime. Den här månaden hittar vi två svenska omtalade premiärer i femman!

Komedi – The White Lotus

Den mörka satiren The White Lotus tog serievärlden med storm under sin första säsong. Överklassmänniskor på lyxresort och ett par döda kroppar är en mix som bevisligen funkar. Nu när andra säsongen nyligen hade premiär var förväntningarna högt ställda och återigen står en grupp svinrika amerikaner i fokus, den här gången på resa till Sicilien. Missa inte den här.

Författaren Delia Owens roman Där kräftorna sjunger har sedan releasen sålts i tiotusentals miljoner exemplar. Nyligen hade filmatiseringen premiär, där vi får följa med i berättelsen om den ensamma träskflickan som hamnar mitt i en mordutredning.

TILL FILMEN – Där kräftorna sjunger

Rysare – 1899

Den 17 november var det premiär för Netflix skräcksatsning 1899. För er som sett den kritikerrosade Dark och gillade den så är det här kanske något för er – det är samma skapare bakom båda serierna Den här gången utspelar sig handlingen på det mörka, stora havet, där skeppet Prometheus mystiskt försvinner.

True crime – Predikantens dubbelliv

Under 2018 spred en okänd gärningsman skräck i samhället då han överföll och våldtog ett flertal kvinnor. Det ska senare visa sig vara en småbarnsfar, predikant i en kristen församling, som ligger bakom de fruktansvärda dåden. I dokumentärserien Predikantens dubbelliv följer vi fallet på nära håll – streama nedanför.

Underhållning – Hårt väder

I november månad var det premiär för SVT:S Hårt väder, där David Batra packar resväskan. Varför? För att utsätta sig för hårt väder på olika platser på jorden. I första avsnittet får vi se honom besöka världens kallaste plats: Ojmjakon i Ryssland. Där kan temperaturen ligga på -60 grader. Vi får se honom i extrem hetta, tornados och mycket mer.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer