vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Topp 10: Superhjältefilmer

Victor Bleichner
01 jul, 2013

Hallå, Victor här. Nu när Man of Steel kommit till svenska biografer skulle jag vilja ta tillfället i akt att göra ett litet inhopp där jag listar de tio superhjältefilmer som ligger mig allra närmast om hjärtat.

Den här lyckade X-Men avstickaren tar oss tillbaka till 60-talet där vi möter våra nu unga mutanter när de försöker stoppa ett tredje världskrig. Trots en helt ny rollbesättning funkar dynamiken mellan hjältarna, kanske till och med bättre än i några av originaltrilogins filmer. Actionfylld och spännande förtjänar den här filmen sin plats på listan.

En superhjälte behöver inte nödvändigtvis ha superkrafter. I den här filmen får vi följa en helt vanlig high-school kille med passion för serietidningar som bestämmer sig för att bli en superhjälte utan varken krafter eller träning. Kick-Ass är underbart rolig och Nicolas Cage gör en av sina bästa roller på år. Med en härlig blandning av humor och action tar den här filmen en plats på listan.

Bryan Singers X2 (Eller X-men 2) låter verkligen sitt färgstarka karaktärsgalleri ta den centrala delen i berättandet och speciellt Nightrawler är ett välkommet tillskott till gänget. Superhjältefilmer handlar alltid om dynamiken mellan karaktärerna och här görs det med bravur.

Det verkar som jag har en förkärlek för den andra delen av trilogier för här kommer en till. Många blev förvånande när mannen bakom Evil Dead-trilogin tog plats i regissörsstolen för Spider Man-trilogin. Enligt mig är den andra delen också den starkaste där Peter Parker håller på att lägga sin superhjältekarriär på hyllan när hans liv faller isär, men det blir inte långvarigt då Doc Ock går lös på staden.

Robert Downey jr. är som gjord för rollen som Tony Stark, en rik playboy som bestämmer sig för att använda sin teknik för att bekämpa brott efter att ha blivit tagen som gisslan av terrorister. Tony Stark har en udda charm som få andra superhjältar har med sin attityd och humor. Filmen mixar action och komedi på ett sätt som gör det till en perfekt sommarfilm.

Att slänga ihop några av Marvels mest älskade superhjältar i en film är ett genialt drag och resultatet är en actionpackad popcorn-rulle som är svår att inte ryckas med av. Skälet till att den inte hamnar högre upp på listan är att jag känner att Loke inte var en skurk som kom upp till samma klass som våra maskerade hjältar.

Watchmen är en utmärkt tolkning av den enligt mig bästa tecknade romanen genom tiderna. Vi möter ett gäng maskerade män och kvinnor som alla har sina brister i en alternativ verklighet där Vietnamkriget vann av USA och Nixon fortfarande sitter kvar vid makten.

Tim Burtons original må ha fallit i glömska efter Nolans mästerliga trilogi men den står sig ändå stark. Gotham är mörkt och skitigt, Jack Nicholson är perfekt som jokern och filmen har kanske ett av de mäktigaste ledmotiven genom tiderna.

Jag har alltid varit svag för dystopiska framtidsvisioner och V för Vendetta uppfyller verkligen det kriteriet. Baserade på en tecknad roman, som jag rekommenderar alla att läsa, är V för Vendetta en kraftfull berättelse som tar plats i ett totalitärt Storbritannien där fascismen regerar. Filmen har en uppbyggnad som leder till en spektakulär final där alla bitar faller på plats på ett sätt som inte många filmer lyckas med.

Batman och Jokern igen! The Dark Knight är en fantastisk film, underbart foto, tät intrig som aldrig släpper taget och den välförtjänt hyllade rollprestationen av Heath Ledger som Jokern.

Vilken film är er favorit? Håller ni med eller har jag helt fel? Ni är välkommna att risa och rosa i kommentarsfältet nedan!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer