vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Den store Gatsby
The Great Gatsby

Dela
Nick Carraway kommer till New York med författardrömmar i början av 1920-talet. När Nick träffar den excentriske miljonären Jay Gatsby dras han in i en fängslande värld av överdådiga fester i palatset på Long Island.

Upphovsland: USA

Dela
Mer drama? Kolla här...sektionspartner
Betygsätt Den store Gatsby
72
33
Från kritikerna

2.6 av 5 Kritikers samlade betyg 31 recensioner

  • Baz Luhrmanns Gatsby påminner om Moulin rouge. En uppblåst stiliserad version av en ytlig högljudd värld där pengar ger makt och känslor krossas bland skärvorna och skräpet när festen är över.

  • Filmen sprutar ur sig överdåd: Blixtrande diamanter, blänkande guld, skinande silver, öronbedövande fyrverkerier, färgglad konfetti. Och över alltihop ligger den tunga musiken producerad av Jay Z.

  • Leonardo DiCaprio är fenomenal och gör sin Gatsby med en lagom blandning av manlig pondus och pojkaktig charm för att man ska förstå omgivningens förtjusning och själv också hänföras.

  • ...precis så kitschigt, teatralt och vräkigt som man kan förvänta sig efter att ha följt Luhrmanns karriär.

  • Det är som att se inte EN mästerlig målning utan i ett enda svep tusentals lika betydande. Men framför allt har vi aldrig sett någon använda bioduken lika kreativt.

Hittade du något som inte stämmer?

Ge din feedback
Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer