vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 familjefilmer och serier att se under sommarlovet

Johannes Räihä
11 jul, 2024

Sommarlovet är den perfekta tiden för familjer att koppla av tillsammans och njuta av riktigt bra filmer och serier. Därför har vi sammanställt en lista med åtta fantastiska familjefilmer och serier som garanterat underhåller hela familjen – från animerade äventyr till hjärtevärmande berättelser. Så luta er tillbaka och njut av kvalitetsstunder tillsammans med nära och kära.

1. Bluey – Disney+/SVT Play

[SERIE] I den mysiga serien Bluey följer vi hundvalpen Blue Heller, som bor med sin mamma, pappa och syster, ger sig ut på äventyr och hamnar i en massa roliga och dråpliga situationer. Serien med sin älskvärda hundfamilj har senaste åren nått tusentals barnfamiljer i Sverige som älskar denna serie för att den är lika bra på att inspirera till lek och samtal som den är på att underhålla – inte bara barnen utan också de vuxna i familjen

[SERIE] The Last Airbender är sedan tidigare en klassiker och finns både som animerad serie och film. Nu kommer Netflix egna live-action-version, där den unga och begåvade Aang, tillsammans med sina vänner, gör allt för att rädda världen mot eldnationen. Den här serien kanske inte är lämpad för de allra yngsta, men fungerar kanon från 7-8 år och uppåt.

3. The Mandalorian – Disney+

[SERIE] The Mandalorian utspelar sig fem år efter händelserna i Jedins återkomst och följer en Mandalorianska prisjägaren, som rätt och slätt kallas för Mando, som tar sig an diverse uppdrag i utbyte mot pengar. En dag får han ett ovanligt välbetalt uppdrag som kommer att förändra honom för alltid. Den 1 mars var det premiär för den tredje säsong – du hittar den nedanför. En serie att se med de äldre barnen framför allt.

[FILM] Familjen Gräsand lever ett lugnt liv i sin damm i New England. Pappa Mack är nöjd med att hålla dem säkra, medan mamma Pam drömmer om äventyr och vill visa barnen, Dax och Gwen, världen. När migrerande änder berättar om spännande platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en resa från New York till tropiska Jamaica.

5. Önskan – Disney+

[FILM] I Disneyfilmen Önskan får vi följa med till det magiska kungariket Rosas, där idealistiska och smarta Ashi gör en önskan så pass stor att den besvaras av en kosmisk kraft, en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en fiende: kung Magnifico – för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja slås ihop med stjärnornas magi, kan underbara saker hända. En klassisk, musikalisk Disneyfilm med röster som Peter Jöback och Daniela Rathana för den som vill se den svenska versionen.

6. Wonka – Max

[FILM] Roald Dahls klassiska Kalle och chokladfabriken fick en spin-off nyligen. I den nya filmen så får vi se hur det gick till när den excentriska uppfinnaren, magikern och chokladmakaren blev till den älskade Willy Wonka vi känner till, som i den här rullen spelas av Dune-bekanta Timothée Chalamet och har hyllats av kritiker, som bland annat fick fyra av fem plus av Aftonbladets filmexpert Jens Peterson.

7. Elementärt – Disney+

[FILM] Disneyfilm som passar både stora som små! I en stad där eld-, vatten-, jord- och luft-innevånare bor tillsammans får vi följa det något udda paret Brinnie och Vadar. En eldfängd tjej och en avslappnad ”flyta med strömmen”-kille. Det visar sig att man kan passa bra ihop – trots att man är varandras motsatser.

8. The Super Mario Bros Movie – Skyshowtime m.fl.

[FILM] It’s-a-Me, Mario! Den kultförklarade tv-spelsikonen Super Mario tog steget över till vita duken tidigare i år. I filmen får vi se hur Mario och Luigi jobbar med att laga ett rör under jord, när de plötsligt transporteras genom ett mystiskt rör och hamnar i en magisk ny värld. Men bröderna blir separerade, och Mario ger sig ut på ett episkt äventyr för att försöka hitta Luigi. En färgstark film som underhåller stora som små.

På tv.nu kan du alltid hitta ännu mer att streama. Det finns en otroligt smidig funktion där du kan filtrera fram filmer och serier baserat på exempelvis årtal, genre, IMDb-betyg och mycket annat. Ta dig en titt här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer