vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Nya filmer från 2022 – våra favoriter

Johannes Räihä
25 sep, 2022

Hos oss på tv.nu är det viktigt att du slipper leta i onödan. Att streaming ska vara roligt, enkelt och smidigt. Därför hjälper vi er på vägen. Inne på tipsar så samlar vi nyheter inom all streaming, dessutom kan du besöka vår guide för att filtrera fram exakt det du letar efter – oavsett om det är serier, filmer, dokumentärer eller något annat. Här har vi plockat ihop ett par nya filmer från 2022 – som våra favoriter hittills.

I årets stora vikingaäventyr hittar vi svenska Alexander Skarsgård i spetsen. Den episka The Northman är en historia om blodshämnd, där vikingaprinsen Almeth ger sig ut för att hitta och hämnas sin fars mördare. Spännande och testosteronfyllt!

Den här filmen är skruvad, surrealistisk och underbar! En utmattad kinesisk-amerikansk kvinna sveps med i ett äventyr, där hon är den enda som kan rädda världen genom att utforska andra världar och genom de liv hon hade kunnat leva. Svårt att förklara, men den måste ses.

I thrillern Luckiest Girl Alive följer vi en författare, boendes i New York, som har ett perfekt liv. Men saker och ting börjar krackelera när en true crime-dokumentär avslöjar saker från förr, vilket tvingar henne att konfrontera händelser från sin gymnasietid. Huvudrollen spelas av Mila Kunis, som vi känner igen från That ’70s Show och Black Swan bland annat.

Faye är en ensamsjäl som tillbringar sin tid med att fiska, beundra fåglar och stjärnor på en campingplats på landsbygden i Colorado medan hon väntar på att Lito ska dyka upp, en person från hennes förflutna som är på sin egen nomadiska resa genom den karga västern. Ett stillsamt, vackert drama i hoppets tecken. Ni hittar den nedanför!

I Stefan Soderberghs Lisbeth Salander-osande Kimi så får vi följa en cool, ung programmerare som upptäcker bevis på ett våldsbrott, men möter motstånd när hon försöker rapportera det. Hon tar upp en jakt efter rättvisa, men måste lämna sin lägenhet för att göra det.

Under slutet av 90-talet gjorde Scream stor succé, därefter har vi fått se flera uppföljare. Nyligen var det premiär för den femte filmen i serien. Vi återvänder återigen till den lilla staden Woodsboro, där en okänd mördare dyker upp för att avslöja stadens mörka hemligheter. 

I Disney och Pixars nya animerade storsatsning kretsar historien kring en panda. En röd sådan, inte helt otippat. Egentligen är pandan en 13-årig tjej, som förvandlas till pandan varje gång hon blir exalterad. Inte helt lätt att hantera som ni säkert förstår. Samla familjen framför tv:n – det här är lättsmält och härlig underhållning för alla.

Baserad på en av Stephen Kings berättelser har nu skräckisen Mr. Harrigan’s Phone premiär. I den följer vi en ung pojke som blir vän med en gammal miljardär. Men när den äldre mannen dör fortsätter pojken att kommunicera med honom via sin mobiltelefon. Ni hittar den nedanför.

Det råder kanske inte brist på superhjältefilmer. Marvel har senaste åren spottat ut både filmer och serier i rask takt. Men trots hjältar i överflöd så vill vi ändå slå ett slag för nya The Batman, som hade biopremiär innan årsskiftet. I huvudrollen ser vi en briljant Robert Pattinson agera rättskipare i Gotham. Regi står Matt Reeves för – som på ett sömlöst sätt för in Christopher Nolans Batman-mörker in i den nya filmen.

I Sven Wollters allra sist får vi följa fem personer ger sig ut på en husbilsresa genom Europa för att uppfylla en äldre mans sista önskan. Dag för dag är en livsbejakande komedi med mycket humor och en del allvar. Vänskap utvecklas, kärlek uppstår och livsavgörande beslut fattas, en historia om att det aldrig är för sent att tänka om i livet.

I den nyaste filmatiseringen av Agatha Christies klassiska Döden på Nilen får vi se flera välkända ansikten: Gal Gadot, Kenneth Branagh och Russel Brand bland annat. Historien, som många av er kanske känner till vid det här laget, utspelar sig på ett kryssningsfartyg på Nilen, där ett mord begåtts – och det är upp till Hercule Poirot att utreda brottet.

Netflix äventyrskomedi The Adam Project är en av många nya filmer 2022. I den får vi se hur en tidsresenär bokstavligt talat kraschlandar in i 2022. Där springer han på sitt 12-åriga jag i sitt försök att rädda jorden – och framtiden. En feel good-rulle som passar de flesta i familjen!

I mars var det streamingpremiär för den nya svenska komedin Ur spår. Filmen kretsar kring syskonen Daniel och Lisa, som befinner sig i olika platser i livet: Daniel framgångsrik VD, Lisa frånskild och arbetslös. Men för att bevisa för både sig själv och sin omgivning bestämmer sig Lisa för att åka Vasaloppet tillsammans med sin hurtiga bror.

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med streaming att göra så kan du besöka vår tipssida här.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer