vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Nya filmer och serier i december 2022 – våra favoriter

Johannes
Johannes
06 dec, 2022

Vi rör oss i sakta mak mot jul och vägen dit i är full av bra serie- och filmpremiärer. Faktum är att hela december månad är ett enda långt crescendo på streamingåret. Här är premiärerna vi ser fram emot mest – uppdelat på filmer först och serier därefter. Här är bäst i december 2022.

Det här är minst sagt en lite udda skapelse – en norsk fantasyfilm som kretsar kring ett ilsket troll. För att förhindra trollets framfart och ödeläggelse kopplas en paleontolog in för att rädda situationen, men frågan är om det är för sent?

See How They Run – 14 december

See How They Run är ett uppiggande och lättsamt morddrama fyllt till bredden av mystik i sann Agatha Christie-anda. För när en känd teaterregissör mördas inne på en teater i London tvingas polisen hålla kvar samtliga skådespelare inne i lokalen för att utreda vem som kan ha utfört dådet och fånga den skyldiga. Premiär 14 december på Disney+.

I Knives Out-uppföljaren får vi återigen se Daniel Craig dra på sig detektivkläderna när han gör rollen som Benoit Blanc. Filmen utspelar sig på en privat ö, som ägs av en miljardär – dit fullt av nära och kära blivit inbjudna. När en död kropp hittas så skickas Benoit Blanc dit för att nysta i mysteriet och hitta mördaren. För någon i gruppen av gäster är den skyldiga, frågan är bara vem? Premiär 23 december på Netflix.

Beck – Dödsfällan – 25 december

Beck – Dödsfällan, med premiär på juldagen den 25 december, så är Vilhelm Beck polisaspirant och ute på sin första praktik i den verkliga världen. Han och hans handledare Trine blir rutinmässigt kallade till ett inbrott. På brottsplatsen blir Vilhelm den som upptäcker en död 17-årig pojke och uppdraget går direkt över till Beck-gruppen.

Meningen med livet – 11 december

Alva och Ellen är systrar. Alva är ofrivilligt barnlös, medan Ellen har tappat bort sig själv i rollen som trebarnsmamma. Trots avundsjukan mellan dem, försöker de stötta varandra genom livets prövningar.

80-talsklassikern Willow har i veckan fått nytt liv. Den här gången är det dock inte en film, utan en serie uppdelad på åtta avsnitt. I denna sequel så följer vi en spretig grupp av hjältar som ger sig ut på en resa långt bortom deras hem – för att rädda sin värld.

National Treasure – 14 december

Många minns säkert skattjakt-filmerna National Treasure 1 och 2 med Nicolas Cage. Nu är det dags för en spin-off i serieform. Där följer vi Jess, en lysande och resursfull drömmare, som söker efter svar om sin familj. Hon antar livets äventyr för att avslöja sanningen om det förflutna och rädda en förlorad panamerikansk skatt.

Julstormen – 16 december

En norsk julserie full av svenska kända ansikten står på schemat den 16 december, med bland andra Alexandra Rapaport och Valter Skarsgård. Historien börjar på Oslos flygplats, dit en grupp människor anländer. Några för att välkomna nära och kära, medan andra är där för att resa både hem och flyga bort. Men de blir alla strandsatta på flygplatsen och med bara ett dygn kvar till julafton tvingas alla planera om julen fullständigt.

Emily in Paris – 21 december

Vissa saker delar upp människor i två läger. Som koriander till exempel – antingen älskar man det, eller så hatar man det. Lite så är det med serien Emily in Paris, som hade premiär 2020, där vi får följa en amerikansk influencer som flyttar till Paris för att jobba på byrå. 21 december återvänder den omdebatterade serien för en tredje säsong hur som helst och ni hittar den här.

I slutet på 2019 gjorde The Witcher stor succé på Netflix och blev den ditintills mest sedda serien någonsin på streamingtjänsten. Nu kommer en miniserie i fyra delar som utforskar andra karaktärer – som levde 1200 år innan handlingarna i originalserien, en så kallad prequel. Den kommer gå under titeln The Witcher: Blood Origin och har premiär på Netflix på juldagen.

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy