vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 nya svenska serier du absolut inte vill missa

Johannes Räihä
18 maj, 2024

Senaste tiden har vi bjudits på ett par uppmärksammade och kritikerrosade serier från Sverige. Med en blandning av thriller, mordmysterium och drama så har vi satt ihop en lista på fem svenska serier som du inte får missa. Häng med!

1. Jana – Märkta för livet – Prime Video

Felix Herngrens nya serie Jana – Märkta för livet är baserad på Emelie Schepps första roman om åklagaren Jana Berzelius. Historien kretsar kring ett mord på en högt uppsatt chef på migrationsverket – fallet hamnar på Janas bord. Men ju mer hon utreder och gräver i mordet, desto mer inser hon att det har med henne att göra.

2. Midsommarnatt – Netflix

Norsk-svensk miniserie: Midtsommernatt. Precis som titeln skvallrar om så utspelar sig filmen under midsommarafton, där vi får se hur Carina samlar sin familj för en traditionell svensk midsommar. Men den lyckliga tillställningen går snett när gamla hemligheter kommer fram i ljuset. I rollerna ser vi bland andra Pernilla August och Dennis Storhøi.

3. Smärtpunkten – SVT Play

Den världsberömde dramatikern Lars Norén får ett brev från internen Carl på Tidaholmsanstalten. Han och ett par andra interner vill jobba med dramatikerns texter. Lars Norén och hans producent Isa Stenberg ser möjligheterna till en ny, unik teaterpjäs där de tre långtidsdömda våldsbrottslingar ska spela sig själva. Pjäsen 7:3 börjar växa fram, men det som var goda avsikter får fruktansvärda konsekvenser. Dramaserie i tre delar.

4. Veronika – SkyShowtime

Nyligen var det premiär för den svenska kriminalserien Veronika med Alexandra Rapaport i spetsen. Historien kretsar kring en tablettmissbrukande polis som börjar hemsökas av hemska syner på brottsoffer. Hennes närhet tror att hon håller på att tappa förståndet, men frågan är om det är så enkelt? 

5. Allt och Eva – Viaplay

I den nya svenska dramaserien Allt och Eva får vi se stjärnan Tuva Novotny i huvudrollen. Vi möter Eva som inte tror på kärlek. Hon har däremot bestämt sig för att skaffa barn på egen hand och åker till Köpenhamn för att få donerad sperma och väljer en öppen donator, Mads, som verkar perfekt. Premiär 21 april.

Vill du hitta ännu fler serier? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy