vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Om regnet faller – 8 filmer att streama under midsommarhelgen

Johannes Räihä
23 jun, 2024

När midsommarhelgens ökända och traditionsenliga regnoväder gör sig påmint är det perfekt läge för en filmkväll. Här har vi samlat åtta fantastiska filmer som räddar dagen, oavsett väder. Från charmiga dramakomedier till gripande dramer och spännande mysterier. Här är 8 filmer som räddar midsommarn!

1. The Grand Budapest Hotel (2014) - IMDb 8.1

Wes Andersons charmiga och visuellt slående komedi-drama tar oss med till ett lyxhotell i ett fiktivt europeiskt land under mellankrigstiden. Hotellets concierge, spelad av Ralph Fiennes, dras in i en galen kedja av händelser efter att han anklagas för mordet på en rik änka. Med en stjärnspäckad ensemble och en unik berättarstil är detta en perfekt film för att lysa upp en grå dag. Streama på Disney+.

2. La La Land (2016) - IMDb 8.0

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

3. Parasit (2019) - IMDb 8.6

Det sydkoreanska psykologiska dramat Parasit handlar om Ki-Woo och hans arbetslösa familj som inte har några pengar. De ljuger för att lura till sig jobb hemma hos den extremt rika familjen Park. Men lögnerna blir allt fler och det dröjer inte länge innan situationen är helt utom kontroll. Parasit blev den stora vinnaren på Oscarsgalan under 2020 med 6 nomineringar varav 4 ledde till en Oscarsstatyett.

4. The Social Network (2010) - IMDb 7.7

David Finchers drama om skapandet av Facebook är både fängslande och insiktsfullt. Jesse Eisenberg spelar Mark Zuckerberg, den briljanta men socialt klumpiga studenten som revolutionerade sättet vi kommunicerar på. En berättelse om ambition, vänskap och förräderi som är lika relevant idag som när den först kom ut. Finns att streama på Viaplay, Prime Video m.fl.

5. En man som heter Ove (2015) - IMDb 7.7

Denna svenska pärla, baserad på Fredrik Backmans bok, handlar om den buttra änklingen Ove som gradvis värms upp av sina nya, livfulla grannar. Med en perfekt balans mellan humor och känsla är detta en film som rör vid hjärtat och får dig att både skratta och gråta.

6. Leave No Trace (2018) - IMDb 7.2

Debra Graniks starka drama handlar om en pappa och hans dotter som lever utanför samhället i Oregons skogar. När deras livsstil upptäcks, tvingas de anpassa sig till en ny verklighet. En gripande och vackert filmad historia om familjeband och frihet.

7. Under the Silver Lake (2018) - IMDb 6.5

David Robert Mitchells neo-noir mysterium följer en ung man (Andrew Garfield) som undersöker försvinnandet av sin granne i Los Angeles. Filmen är fylld med gåtor, symbolik och en känsla av surrealism. Perfekt för den som gillar att klura och bli överraskad.

8. Hunt for the Wilderpeople (2016) - IMDb 7.8

Taika Waititis komedi-drama från Nya Zeeland handlar om en pojke och hans fosterfar som blir eftersökta efter att de rymmer in i vildmarken. Filmen bjuder på både humor och hjärta, med fantastiska prestationer av Julian Dennison och Sam Neill.

Vill ni få fler tips från oss på redaktionen så kommer vi flera gånger i veckan ut med listor på våra favoritserier, nyheter, trailers och mycket annat. Kika här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer