vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bäst på TV i jul 2022

Johannes
Johannes
25 nov, 2022

Julen kan vara en hektisk period. Klappar ska både inhandlas och slås in, granen ska dekoreras och släkten samlas för att fira tillsammans. Och sen har vi Lucia. Och alla julbord förstås. Det är mycket man inte hinner med – därför vill vi bespara er all onödig tid man lägger på att scrolla på nätet för att hitta tv-tider, julfilmer och alla viktiga sändningar för att göra julen så smidig och komplett som möjligt.

När börjar egentligen Kalle Anka? Och kan man streama den? Vad sänds på tv på julafton och vilka julfilmer ska man se 2022? Ni behöver bara gå in här för att få precis alla svar ni behöver!

Här kommer vi helt enkelt guida dig igenom det bästa på tv julen 2022 – julfilmer i såväl tv-tablån som att streama, klassiska julprogram, bästa julnyheterna och mycket mer.

23 december – Uppesittarkväll i Bingolotto 2022

Uppesittarkväll i Bingolotto har blivit ett givet inslag för många svenskar. I år så får vi återigen se Lotta Engberg och Stefan Odelberg lotsa oss genom kvällen. Det blir artister som uppträder, underhållning, julrim – och förhoppningsvis massvis av vinster. Så här ser bingotiderna ut under kvällen:

24 december – Julvärden i SVT 2022

Traditionen med julvärd i SVT startade redan 1959. Sedan dess har vi sett många välkända ansikten dyka upp i rutan på julafton. Bland andra Anders LundinGina Dirawi, Ingvar Oldsberg och Arne Weise. Vem som får det ärofyllda uppdraget i år? Babben Larsson. Det börjar 15.00, så var redo.

24 december – Kalle Anka och hans vänner önskar god jul i SVT

En sann klassiker och något de flesta kollar på. Men även om man tänker att man har koll på när det drar igång så kan man ändå bli osäker mitt i all julstress! Ingen fara – klockan 15.05 är det som gäller. Då blir det en mixtape där vi får se små snuttar från både klassiska Disney-filmer till någonting nytt. Och ja – "den jobbiga fågeln" är med i år igen. Precis som det ska vara.

Julafton på SVT

15.05– Kalle Anka önskar God jul, SVT1
16.00 – Kan du vissla Johanna?, SVT1
19.05  Karl-Bertil Jonssons jul, SVT1
21.35 – Svensson, Svensson, SVT1
21.30 – Midnattsmässa från Rom, SVT2 kl. 21.30

Andra julklassiker i SVT

13 december – Luciamorgon från Gräfsnäs Slottsruin, SVT1 kl 07.00
20 december – Året med kungafamiljen, SVT1 kl 20.00
25 december – Julotta från Maria kyrka, Sigtuna, SVT1 kl. 07.00
25 december – Konungens jultal, SVT1 kl 19.45
26 december – Fanny och Alexander, SVT2 kl. 14.30

Julen på TV4

12 december – Mandelmanns jul 2022, TV4 kl. 20.00
23 december – Bingolotto uppesittarkväll, TV4, 19.30
24 december – Strålande jul från Vingåkers kyrka, TV4/TV4 Play kl. 20.00
25 december – Julkonsert med Måns Zelmerlöv & Carola, TV4

Mycket av det vi ser på julen är s.k. "vanlig TV", men det finns massvis med bra julfilmer och serier att streama förstås. Vi har samlat på oss våra 21 favoriter när det kommer till julfilmer 2022. Här hittar ni hela listan.

Julkalendern 2022 – Kronprinsen som försvann

Kronprinsen som försvann är en fartfylld, spännande och mysig vintersaga, som utspelar sig i en tid för länge sen då kungar och drottningar härskade. Kronprinsen och Hilda, två barn från olika världar, blir mot alla odds vänner och är med om ett storslaget äventyr. När det drar igång? 1 december. Du hittar julkalendern här.

Är du filmälskare så väntar en riktigt trevlig jul i år. För mellan den 16 december och 6 januari så bjuder SVT på över 100 filmer att streama på SVT Play. Vi har sammanställt hela listan – där du hittar allt från svenska klassiker till nytt och kritikerrosat. Här är filmerna på SVT i jul. Här är hela listan!

Julspecialer i TV 2022

18 december – Barnmorskan i East End, SVT1
22 december – Jul på bondgården med Kalle och Brita, SVT1
24 december – Svensson, Svensson, SVT1
26 december – Bäst i test - julspecial, SVT1


ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy