vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa filmerna på Netflix 2022

Johannes
Johannes
16 sep, 2022

Netflix filmbibliotek är stort, vilket är bra på ett sätt. Men det kan vara svårt att hålla koll och hitta rätt. Därför har vi samlat de bästa filmerna på Netflix under 2022. Det blir en blandning av action, familjeunderhållning och svensk komedi. Något för alla smaker med andra ord.

Kriminaldramat är The Good Nurse baserad på den sanna historien om en av USA:s värsta seriemördare någonsin. I den får vi se hur en en överbelastad akutsjuksköterska söker stöd hos sin osjälviska nya kollega på jobbet – tills en patients oväntade död ställer honom i ett misstänkt ljus.

Sherlock Holmes känner säkert de flesta till, men lillasyster Enola har fram till förra året levt i sin brors skugga. Då hade nämligen filmen Enola Holmes premiär. Nu är det dags för den uppföljande filmen, där hon startat en egen detektivbyrå – för att en gång för alla skapa sig ett namn för sig själv. I rollerna ser vi bland annat Millie Bobby Brown (Stranger Things) och Henry Cavill (The Witcher).

Den här filmen utspelar sig på ett högteknologiskt fängelse ute på en ö. Fångarna på fängelset ges erbjudandet att gå med i ett nydanande läkemedelstest. Där får de äta piller som sägs kunna skapa kärlek. Men en av fångarna börjar snabbt ifrågasätta verkligheten runt sig.

På västfronten intet nytt är en titel de flesta känner till. Många läste den i grundskolan (i alla fall förr i tiden!) och vi har fått se två filmatiseringar, både 1930 och 1979. Nyligen var det alltså premiär för en ny tolkning, där den 17-årige Paul kommer till västfronten under första världskriget. Otroligt stark skildring som inte lämnar någon oberörd.

När en CIA-agent hittar och avslöjar komprometterande hemligheter som byrån försöker dölja, så får han plötsligt ett pris på sitt huvud. En illvillig, högt uppsatt chef gör allt för att förinta honom. Action med Ryan Gosling!

När en ung flicka smyger ombord på ett monsterjägarfartyg så startar ett episkt äventyr, som inte bara förändrar hennes liv – utan även förändrar historien. En familjefilm som passar perfekt för både stora och små.

Med Adam Sandler i spetsen kastar vi oss in i basketens värld och följer en talangscout på rejäl dekis utan någon vidare framtid i basketens finrum – NBA. Men när han en dag stöter en potentiell superstjärna i Spanien gör han allt för ta sig tillbaka till USA och bevisa för omvärlden att fortfarande håller måttet.

I Netflix äventyrskomedi The Adam Project ser vi hur en tidsresenär bokstavligt talat kraschlandar in i 2022. Där springer han på sitt 12-åriga jag i sitt försök att rädda jorden – och framtiden. En feel good-rulle som passar de flesta i familjen!

I det här fina familjedramat får vi i en animerad berättelse får följa med under 60-talets slut, då månlandningen var händelsen på allas läppar. Filmen visas ur två perspektiv, dels ur astronauternas men också ur en ung pojkes ögon, där fantasin tar honom på intergalaktiska äventyr.

I mars var det streamingpremiär för den nya svenska komedin Ur spår. Filmen kretsar kring syskonen Daniel och Lisa, som befinner sig i olika platser i livet: Daniel framgångsrik VD, Lisa frånskild och arbetslös. För att bevisa sig bestämmer sig Lisa för att åka Vasaloppet tillsammans med sin hurtiga bror .

För alla oss som älskar historiska draman och äventyr baserade på verkliga händelser är förstås Against the Ice ett givet streamingval. Den utspelar sig i början av 1900-talet, när mänskligheten mer eller mindre tävlade om att utforska jordens mest otillgängliga platser. Närmare bestämt kretsar den kring en polarexpedition där två danska män beger sig till Grönland för att hitta en försvunnen karta. För att sammanfatta det hela så är det en film med allt från spänning, vänskap, konfrontationer med isbjörnar i en fin mix. Rekommenderas!

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy