vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa filmerna på Netflix

Johannes Räihä
Johannes Räihä
10 jul, 2023

Netflix filmbibliotek är stort, vilket är bra på ett sätt. Men det kan vara svårt att hålla koll och hitta rätt. Därför har vi samlat de bästa filmerna på Netflix under 2023 så här långt. Det blir en blandning av action, familjeunderhållning och svensk dramakomedi. Något för alla smaker med andra ord – precis som alltid på tv.nu. Vill du ha fler tips och nyheter hittar du det här!

Först kom den hyllade serien The Last Kingdom, sen följdes den upp av filmen The Last Kingdom: Seven Kings Must Die. Den tar vid ffter kung Edwards död, där inkräktare och rivaliserande arvingar kämpar för kronan, medan Uthred och hans kamrater strävar efter att bilda ett enat England.

En militärutbildad och erfaren lönnmördare tvingas ge upp jobbet och gå under jord för att skydda sitt barn. Men hon lyckas inte fly sitt förflutna, vilket leder till att hämndlystna brottslingar ger sig på hennes dotter, vilket helt enkelt innebär att hon får ge sig på dem allihop. I huvudrollen hittar vi Jennifer Lopez och Joseph Fiennes.

Tänk om man kunde resa tillbaka i tiden och få återuppleva sin 18-årsdag? Det är vad den 40-åriga Amelia får uppleva i Netflix svenska film One More Time. En dag vaknar hon upp och det är 2002 igen. Problemet är bara att dagen återupprepas gång, på gång, på gång och hon vet inte hur hon ska ta sig ur den eviga loopen.

Det är inte ofta vi bjuds på familjevänligt sci-fi-drama från Sverige, framför allt inte med UFO:n och liv från yttre rymden i fokus. Men i UFO Sweden är det precis vad vi får. Den kretsar kring en fosterhemsplacerad tjej, vars biologiska pappa påstås vara död. Men hon misstänker att han kidnappats av utomjordingar och bestämmer sig för att utreda det tillsammans med en lokal UFO-förening.

Aoy driver familjens restaurang i det gamla kvarteret av Bangkok. En dag får hon en inbjudan att lämna familjeföretaget och gå med i Team Hunger, Thailands främsta lyxkocksteam under ledning av en berömd kock.

Kriminaldramat är The Good Nurse baserad på den sanna historien om en av USA:s värsta seriemördare någonsin. I den får vi se hur en en överbelastad akutsjuksköterska söker stöd hos sin osjälviska nya kollega på jobbet – tills en patients oväntade död ställer honom i ett misstänkt ljus.

Den här filmen utspelar sig på ett högteknologiskt fängelse ute på en ö. Fångarna på fängelset ges erbjudandet att gå med i ett nydanande läkemedelstest. Där får de äta piller som sägs kunna skapa kärlek. Men en av fångarna börjar snabbt ifrågasätta verkligheten runt sig.

På västfronten intet nytt är en titel de flesta känner till. Många läste den i grundskolan (i alla fall förr i tiden!) och vi har fått se två filmatiseringar, både 1930 och 1979. Nyligen var det alltså premiär för en ny tolkning, där den 17-årige Paul kommer till västfronten under första världskriget. Otroligt stark skildring som inte lämnar någon oberörd.

När en CIA-agent hittar och avslöjar komprometterande hemligheter som byrån försöker dölja, så får han plötsligt ett pris på sitt huvud. En illvillig, högt uppsatt chef gör allt för att förinta honom. Action med Ryan Gosling!

Med Adam Sandler i spetsen kastar vi oss in i basketens värld och följer en talangscout på rejäl dekis utan någon vidare framtid i basketens finrum – NBA. Men när han en dag stöter en potentiell superstjärna i Spanien gör han allt för ta sig tillbaka till USA och bevisa för omvärlden att fortfarande håller måttet.

I Netflix äventyrskomedi The Adam Project ser vi hur en tidsresenär bokstavligt talat kraschlandar in i 2022. Där springer han på sitt 12-åriga jag i sitt försök att rädda jorden – och framtiden. En feel good-rulle som passar de flesta i familjen!

För alla oss som älskar historiska draman och äventyr baserade på verkliga händelser är förstås Against the Ice ett givet streamingval. Den utspelar sig i början av 1900-talet, när mänskligheten mer eller mindre tävlade om att utforska jordens mest otillgängliga platser. Närmare bestämt kretsar den kring en polarexpedition där två danska män beger sig till Grönland för att hitta en försvunnen karta. För att sammanfatta det hela så är det en film med allt från spänning, vänskap, konfrontationer med isbjörnar i en fin mix. Rekommenderas!

Vill du botanisera bland Netflix innehåll kan du göra det i vår streamingguide. Där kan du filtrera på både årtal, IMDb-betyg, genre och mycket mer.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy