vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Över 200 filmer på SVT i sommar – vi har hela listan

Johannes Räihä
12 jun, 2024

Sommaren är här och det utlovas många bra filmer på SVT. Vi har listat samtliga här nedanför så att du enkelt ska kunna hålla koll på vad som väntar!

Det kommer som vanligt dyka upp olika teman med allt från fotbollsfilmer – i samband med fotbolls-EM drar igång – till något som SVT valt att kalla monstersommar, där skräckfilmer stor i fokus. Zombies, aliens och mycket annat obehagligt står på agendan. Dessutom blir det fullt med filmer under prideveckan på HBTQI-temat och även kostymdramer i massor.

Som ni märker finns det något för alla smaker. Här är lista med datum för varje film. Vissa filmer kommer enbart finnas på SVT Play, medan vissa kommer sändas linjärt i SVT1 och SVT2 – samtliga filmer som sänds på TV kommer att finnas tillgängliga på SVT Play.

Höjdpunkter

Judy – 28 juni

Året är 1969, och flickan som blev allas älskling i Trollkarlen från OZ är en dyrkad 46-årig artist med en rad filmsuccéer och fyra äktenskap i bagaget. Nu förbereder sig Judy för en rad utsålda konserter i London. Judy Garland gestaltas av den amerikanska skådespelaren Renée Zellweger, kanske mest känd för sin insats i Bridget Jones Dagbok.

Fucking Åmål – 26 juli

Lukas Moodyssons kultfilm Fucking Åmål från 1998 får vi följa den sextonårige Agnes (Rebecca Liljeberg). Hon är ensammast i hela världen, det tycker i alla fall hon själv. Hon har precis flyttat till Åmål och förälskat sig i skolans populäraste tjej Elin, som spelas av Alexandra Dahlström. Svensk klassiker – kan streamas på SVT Play från 26 juli.

Min Pappa Marianne – 9 augusti

Min pappa Marianne är en fin feel good-rulle som porträtterar en ovanlig far-och-dotter-relation. Lena Endre fick priset ”Bästa kvinnliga biroll ” i årets Guldbaggegala för rollen som mamma Eva. Filmen kretsar kring Hanna (Hedda Stiernstedt) som efter år hemifrån återvänder till hemstaden Alingsås. Där vänds hennes värld upp och ner när det visar sig att hennes pappa (Rolf Lassgård) avslöjar att han egentligen vill vara Marianne. Det blir en omtumlande resa för båda två, men som leder till att deras relation fördjupas.

Escape från Pretoria – 9 augusti

I det verklighetsbaserade dramat Escape from Pretoria får vi följa två politiska fångar som rymmer från fängelset under apartheid-tiden i Sydafrika. I rollerna hittar vi bland annat Daniel Radcliffe och Ian Hart

Fredag 28 juni
100 dragspel och en flicka
Afrikas drottning
Bait
Far from the Madding Crowd (kostymsommar)
Före frosten
Hot Summer Nights
Jakten
Judy
Kursk
Länge leve bonusfamiljen
Marken under mina fötter
Narkos
Only You
Pang i bygget
The Translator
The Young Victoria (kostymsommar)


Fredag 12 juli
A Quiet Place (monstersommar)
Alien (monstersommar)
Coco - Livet före Chanel
Driver dagg faller regn
I rök och dans
Leva sitt liv (6 x Godard)
Maskulinum - Femininum (6 x Godard)
Mot okänt mål
Night of the Living Dead (monstersommar)
Pleasure
Ruskiga rekryter
The Vigil (monstersommar)
Tokstollen (6 x Godard)
Train to Busan (monstersommar)
Utsökt


Fredag 26 juli
Apples
Chelas arv (Pride)
Dating Amber (Pride)
Den blå kaftanen (Pride)
Ego
En enda man (Pride)
Fucking Åmål (Pride)
Kokong (Pride)
Olydnad (Pride)
Patrik 1,5 (Pride)
Summer of 85 (Pride)
Summerland (Pride)
Supernova (Pride)
The Kids Are All Right (Pride)
The Man with No Future
The Rocky Horror Picture Show (Pride)
Water Lilies (Pride)

Lördag 10 augusti
Vem är du, Mamma Mu?


Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med streaming att göra så kan du läsa fler artiklar här på tv.nu tipsar.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer