vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa svenska filmerna från 2024 – våra favoriter

Johannes Räihä
01 jul, 2024

Att hänga med i svängarna med alla nya serier och filmer som konstant har premiär är inte lätt. Vi vet. Det är därför vi på tv.nu finns här för att hjälpa er att hitta rätt! Den här gången vill vi lyfta fram svenska filmer som sett dagens ljus under 2024. Så här blir det ett par filmer i varierande genre – från ett flippat, historisk actionkomedi till gripande dokumentär.

Den sista resan IMDb: 8.4 – SF Anytime m.fl.

Filip och Fredriks känslosamma dokumentär Den sista resan kretsar kring Filips åldrande och deprimerade far, vars energi i livet ser ut att sina. Filip bestämmer sig för att ta med sin pappa på en roadtrip genom Europa och låta honom uppleva sitt älskade Frankrike en sista gång. Denna svenska dokumentärfilm har hyllats för sin vackra cinematografi och rörande berättelse och slog nytt biorekord för en dokumentär. Finns nu att streama på SF Anytime här nedanför.

En del av dig IMDb: 5.8 – Netflix

Netflix ungdomsdrama En Del av Dig – som regisseras av podcastprofilen och författaren Sigge Eklund – är en berättelse på liv och död om hur det är att vara 17 år och känna hur man går sönder av längtan. I rollerna ser vi bland annat artisten Zara Larsson och Edvin Ryding från Young Royals. Genom starka rollprestationer och ett emotionellt djup, utforskar filmen komplexa relationer och de svåra beslut som formar våra liv. 

Hammarskjöld IMDb: 6.7 – TV4 Play+ m.fl.

Har du inte hunnit se det biografiska dramat Hammarskjöld så är det perfekt läge nu under ledigheten. Filmen handlar inte helt oväntat kring nationalhjälten Dag Hammarskjöld under 60-talet, då kalla kriget var högst aktuellt. Med ett år kvar som generalsekreterare för FN beger sig Dag till Kongo för att mäkla fred och skapa enighet i landet. En fängslande historia, belyser filmen Hammarskjölds obevekliga kamp för fred och rättvisa. I rollen som Dag Hammarskjöld hittar vi en lysande Mikael Persbrandt. Finns att streama på TV4 Play+.

Stockholms blodbad IMDB: 4.6 – Viaplay m.fl.

Mikael Håfströms omtalade historiska actionkomedi följer vi systrarna Anne och Freja, som söker hämnd på de män som dödade deras familj. De dras in i en politisk maktkamp mellan Sverige och Danmark, som kulminerar i den ökända massakern där den danske kungen Kristian II, även kallad "Kristian Tyrann", genomför massavrättningar i Stockholm.

Beck – Dödläge IMDb: 6.2 – TV4 Play

I februari var det dags för en helt ny Beck-film, som går under titeln Beck – Dödläge. I filmen får vi se Josef återvända till sin tjänst och när en man med ett gediget brottsregister hittas brutalt mördad i sitt hem kallas Beckgruppen in på nytt. En klassisk Beck-thriller som håller spänningen vid liv från början till slut.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer