vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 dokumentärer på Netflix 2023 – här är det du inte får missa

Johannes
Johannes
10 jan, 2023

Låt oss på tv.nu servera dig dagens meny – det blir en femrätters bestående av en handfull dokumentärer på Netflix. Spänning, tankeväckande, crime är en del av den mix som det bjuds på. Så hoppa upp i soffan och luta dig tillbaka – här är fem bra dokumentärer på Netflix just nu.

I slutet av 2019 befann sig en stor grupp turister på vulkanön Whakaari, som ligger vid Bay of Plenty i Nya Zeeland. Då hände det som inte fick hända: vulkanen fick ett utbrott och ett stort antal människor omkom. I den här dokumentären får vi genom exklusivt material och intervjuer med flera överlevare en bild av det tragiska händelseförloppet.

Många känner igen skådespelaren Jonah Hill från filmer som The Wolf of Wall Street och Moneyball. I dokumentären Stutz, som han själv regisserar, så involverar han sin terapeut Phil Stutz – som delar med sig av sin unika terapimodell. En udda och utforskande dokumentär om psykisk ohälsa som piggar upp i ett hav av true crime-dokumentärer.

En sorglös – och excentrisk – nomad blir plötsligt en världsberömd personlighet på sociala medier. Men det förblir inte så länge, eftersom han fastnar i en till synes oändlig nedåtgående spiral som så småningom leder honom in i fängelse.

Många har säkert talas om hans namn – Bernie Madoff. Det är hjärnan bakom en av historiens största bedrägerier. Under många år lyckades han dupera hela Wall Street och finansvärlden med sitt s.k. ponzibedrägeri. I den här dokumentären följer tittaren med på djupet – hur lyckades han och vad blev hans fall?

En av de mest omtalade i slutet av 2022 stavas Ancient Apocalypse. I dokumentärserien följer vi journalisten Graham Hancock som reser runt jorden i jakten på en förlorad, avancerad civilisation. Indonesien, Malta, USA och fler länder besöks. Han har en teori: det fanns en välutvecklad civilisation redan för tiotusentals år sedan. En teori som går stick i stäv med den nuvarande vetenskapen, vilket lett till att han blivit hårt kritiserad av forskarsamfund och arkeologer världen över.

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy