vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa kriminalserierna just nu

Johannes Räihä
14 maj, 2024

Genom åren har ett tydligt mönster uppenbarat sig: tittarna älskar kriminalare. Allt från svenska polisserier till true crime-dokumentärer. Det verkar helt enkelt som behovet av kriminalare inte går att mätta. Vi på tv.nu har listat ett gäng titlar som vi gillar lite extra. Varsågoda – de sju bästa kriminalserierna just nu.

I en helt ny kriminalserie på Netflix får vi se hur ett gäng poddare beger sig till en idyllisk liten stad på Irland för att undersöka tre mystiska försvinnanden. Men historien visar sig ruva på en hel del hemligheter – som invånarna i den lilla byn helst hade velat fortsätta ha begravda. Du hittar Bodkin nedanför.

I Malin Persson Giolitos spänningsdrama I dina händer följer vi de unga vännerna Dogge och Billy, som dras in i ett lokalt kriminellt gäng. Och den våldsamma världen ska visa sig vara omöjlig att värja sig mot för några i deras ålder. Missa inte Netflix nya svenska serie – finns att streama nedanför.

Många av er har säkert sett The Talented Mr. Ripley från 1999. Nu är det dags för serien att ha premiär – den här gången går den under titeln Ripley. I huvudrollen får vi se Andrew Scott spela Tom Ripley, som lever ett guldkantat liv i Italien, samtidigt som befinner sig i en ständig katt-och-råtta-lek med polisen. Finns att streama nedanför.

I slutet av december fick vi ta del av TV4:s nya storsatsning: kriminalserien Sanningen. Serien kretsar kring Iris Broman, som lämnar Stockholm för att bli chef för Kalla Fall-gruppen i Malmö. Samma dag som hon börjar sitt nya jobb görs ett makabert fynd i skogen och ett kallt fall blir aktuellt igen. Ett givet val för krimfantasten!

En gåtfull privatdetektiv kämpar med sina personliga demoner när han utreder försvinnandet av en Hollywood-producents älskade barnbarn. Vi får se Colin Farrell i rollen som John Sugar, missa inte – hade premiär 5 april.

1996 släpptes bröderna Cohens film ”Fargo” och 2014 återuppstod den i serieform. Nu är serien inne på sin femte som släpps den 22 november Sverige. Den utspelar sig i North Dakota och Minnesota, året är 2019, där en till synes vanlig hemmafru visar sig ha ett mörkt förflutet.

Vi har under tre säsonger fått följa med i tre olika mordmysterium i kriminalserien True Detective, som blivit en tittarfavorit hos crimefantaster världen över. 14 januari var det premiär för ytterligare en säsong, där vi får se både stjärnan Jodie Foster och fd. proffsboxaren Kali Reis spela två poliser som utreder mystiska försvinnanden i Alaskas ödemark.

I november var det premiär för en något udda kriminalare på Netflix: Bodies. Den utspelar sig i London – under fyra olika tidsperioder: år 1890, 1941, 2023 och 2053. Där hittar fyra olika mordutredande poliser samma kropp, på exakt samma plats, med samma skottskada i ansiktet. Frågan är hur det hela går ihop med tanke på tidsspannet? Udda, ja. Spännande? Absolut.

En helt vanlig familj heter det svenska krimdramat som hade premiär på Netflix i slutet av 2023. Miniserien är baserad på Mattias Edvardssons roman med samma namn och kretsar kring familjen Sandell, som är just det titeln skvallrar om – en helt vanlig familj. Fram till den dag då den unga dottern Stella anklagas för mord. Spännande och berörande drama som berör ämnen som övergrepp och trauman som inte bearbetas. Finns att streama nedanför.

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med streaming att göra så kan du läsa fler artiklar här på tv.nu TIPSAR.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy