vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa kriminalserierna just nu

Johannes
Johannes
12 feb, 2023

Genom åren har ett tydligt mönster uppenbarat sig: tittarna älskar kriminalare. Allt från svenska polisserier till true crime-dokumentärer. Det verkar helt enkelt som behovet av kriminalare inte går att mätta. Vi på tv.nu har listat ett gäng titlar som vi gillar lite extra. Varsågoda – de åtta bästa kriminalserierna just nu.

Baserad på Kerstin Ekmans roman med samma titel så hade SVT:s storsatsning Händelser vid vatten premiär i mitten av januari. Den sträcker sig över ett spann på 20 år, där ett dubbelmord i början av 70-talet kastar långa, mörka skuggor över det lilla samhället Svartvatten ända in på 90-talet. Pernilla AugustAlba August och Rolf Lassgård är några av skådisarna som dyker upp i serien.

Den spanska kriminalaren Flickan i snön hade premiär så sent som i slutet av januari och toppar just nu Netflix topplista över mest sedda just nu. Historien kretsar kring det mystiska försvinnandet av en 5-årig flicka och en journalist som väljer att engagera sig i fallet för att lyckas hitta henne igen.

En brittisk kriminalare sitter aldrig fel! På SVT Play finns nu den verklighetsbaserade serien Sherwood att streama. Historien tar sin början då två mördade personer hittas – och gamla sår rivs upp i den redan splittrade staden. Det blir då upp till två poliser att lösa fallet och skapa lugn i samhället.

Han tillhör en av historiens mest ökända seriemördare: Jeffrey Dahmer. Under en period på 10 år mördade han 17 tonårspojkar innan han slutligen greps, men hur lyckas man hålla sig undan lagen så länge? Den här dramatiseringen följer med i turerna, från hans tid som mördare till rättegång till hans tid i fängelse. Missa inte!

I The Sinner får vi under tre säsonger följa den plågade polisen Harry Ambrose, där han utreder det enda mordfallet efter det andra. Det är spännande och alltid fullt av oväntade vändningar. Perfekt för den som är sugen på högkvalitativ crime!

The Killing är den amerikanska versionen av den danska originalserien ”Brottet”. Vi får se hur ett mord väver samman tre separata historier där alla har något att dölja och där vi återigen får se hur det förflutna till slut kommer ifatt alla. I rollerna ser vi bland annat Miereille Enos och svenska Joel Kinnaman.

I det verklighetsbaserade kriminaldramat Black Bird får vi se hur knarklangaren Jimmy får möjlighet att bli fri från sitt 10 år långa fängelsestraff – om han lyckas få en annan fånge att erkänna en lång rad av mord på unga flickor. Ni hittar serien här nedanför.

Kritikerrosade When They See Us är baserad på den verkliga historien som utspelade sig i New York i slutet av 80-talet, då fem mörkhyade tonåringar fastnar i en mardröm när de blir falskt anklagade för ett brutalt överfall i Central Park. Serien blev en smärtsam påminnelse om det amerikanska rättssystemets brister och den ojämlikhet som gynnar vissa mer än andra.

Under 2021 fick vi dyka in i den undre världen fylld av droger, pengar och en kaotisk tillvaro då Netflix skapade en serie av Jens Lapidus Snabba Cash. Nu är vi framme vid den uppföljande andra säsongen, där jakten på snabba pengar fortsätter.

Vill du ha fler film- och serietips, nyheter eller annat som har med streaming att göra så kan du läsa fler artiklar här på tv.nu TIPSAR.

Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy