vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Bästa serierna i oktober månad

Johannes
Johannes
04 okt, 2022

Oktober är här och därmed även flera nya bra serier. Månaden har hittills bjudit på flera pärlor och fler tillkommer, kan vi konstatera. Vi har listat serierna vi ser fram emot lite extra – med en kompott bestående av makaber skräck till lättsmält husrenovering i Italien.

The Bear – 5 oktober

The Bear är ett klaustrofobiskt kockdrama i åtta delar. Vi följer den unga, prisbelönta gourmetkocken Carmen som flyttar hem till Chicago för att ta över sin familjs smörgåsrestaurang efter att den skuldsatta brodern tagit livet av sig. Det är en konstant bultande stress. Det är en intensiv och fullkomligt briljant serie.

Vuxna människor – 6 oktober

Stjärnspäckad spin-off på den klassiska 90-talsfilmen Vuxna människor. I denna moderna dramakomedi möter vi 30-åriga Mathilda som brottas med växande panik över vuxenlivets bleka tillvaro när hennes kille plötsligt friar. I rollerna syns bland andra Carla Sehn, David Dencik och Rakel Wärmlander.

The Midnight Club – 7 oktober

Regissören Mike Flanagan har på senare år gjort sig ett namn som en av de främsta skräckregissörerna. Med The Haunting of Hill House och Midnight Mass har publiken höga förväntningar på hans nästa projekt – The Midnight Club. Skräckserien kretsar kring en grupp dödligt sjuka patienter på ett sjukhus som varje kväll samlas för att berätta skräckhistorier för varandra.

The Playlist – 13 oktober

Musikbranschen har sedan början av 2000-talet genomgått en revolution. Några av nyckelfigurerna till förändringen i hur vi lyssnar på musik är grundarna av Spotify. Nu gör Netflix en miniserie om deras berättelse – som går under titeln The Playlist. Den hade premiär den 13 oktober och hittas här nedanför!

Husdrömmar Sicilien – 20 oktober

Vill man hitta något lättsamt att streama som samtidigt är inspirerande är Husdrömmar Sicilien kanske något för dig? I första säsongen begav sig Bill och Marie till Italien och köpte det nedgångna Palazzo Cirillo. Sedan dess har vi fått se familjen förvandla det stora huset, både invändigt och ute i trädgården. Nu är den tredje säsongen på ingång, där fokus ligger på att renovera husets gatuplan och göra mer plats för familjen.

The Peripheral – 21 oktober

I Amazon Primes nästa satsning kommer vi följa den unga kvinnan Flynne Fischer, som väljer att delta i ett test av ett nydanande VR-spel för att tjäna lite extrapengar. När hon drar på sig VR-glasögonen så hamnar hon i London, 70 år in i framtiden. Men hon inser ganska snabbt att det inte är ett fiktivt spel – utan att hon är en del av framtiden på riktigt. 

Vad sägs om lite ny skräck strax innan Halloween? I Netflix Guillermo Del Toro's Cabinet of Curiosities så har den ikoniska regissören plockat ihop en antologi av åtta olika skräckberättelser, som sägs utmana bilden vi har av vad skräck är. Magiskt, makabert, groteskt. Det blir lite av varje!

White Lotus Sicily – 31 oktober

Samhällsatiriska The White Lotus blev en av fjolårets stora snackisar – och det är inte svårt att förstå varför. Serien utspelar sig på en lyxig resort på Hawaii, där tittaren får följa några olika rika (och väldigt jobbiga) amerikaner på semester. Det skaver, är obekvämt och stressigt mest hela tiden. I höst återvänder serien, men den här gången beger sig resesällskapet till Sicilien i Italien.

Nattryttarna – 31 oktober

Svensk dramathriller som är fritt baserad på de omskakande övergrepp som förekom på ett välkänt ridcenter under 90-talet. I Nattryttarna får vi följa flera kvinnor med olika relationer till mannen som senare ska dömas för sexualbrott. Jonas Karlsson gör huvudrollen som ridläraren Tommy och Hanna Ardéhn (Störst av allt) spelar Tommys äldsta dotter.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy