vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 bästa filmerna med Emma Stone

Johannes Räihä
19 mar, 2024

Emma Stone är stekhet just nu. När Oscarsgalan gick av stapeln nyligen så hamnade hon i rampljuset när hon tilldelades en statyett i den prestigefyllda kategorin Bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i Poor Things. Därför passar det förstås bra att lista våra favoriter med den brittiska skådespelaren här nedanför.

När La La Land kom 2016 så blev det en totalsuccé – den kammade den hem en handfull priser på Oscarsgalan och hyllades världen över. Emma Stone och Ryan Gosling möts här i en musikalisk kärlekshistoria, där jazzpianisten Sebastian faller för skådisen Emma, som båda kämpar med sina karriärer.

Nyligen blev en av årets mest omtalade filmer tillgänglig att streama på Disney+: Poor Things. Flerfaldigt Osarsbelönad, omdebatterad och älskat drama med Emma Stone i huvudrollen. Historien kretsar kring ett ofött barn som dör, men som väcks till liv av en vetenskapsman. Problemet är bara att hon vaknar upp i en vuxen kropp, vilket gör att hon måste lära sig livet och utforska världen i en vuxen kropp.

När High School-tjejen Olive, som spelas av Emma Stone, ljuger om att hon förlorat oskulden, så leder det till att hennes sociala status ökar. Hon får äntligen den uppmärksamhet hon vill ha. Men allting snurrar snabbt ur kontroll och i slutändan är det bara en person som ser igenom den falska fasaden.

Med bland andra Olivia Coleman och Emma Stone i spetsen blev kostymdramat The Favourite nominerad till inte mindre än tio Oscars under galan 2019. Handlingen utspelar sig i 1700-talets England, som just då är i krig med Frankrike. Drottning Anne sitter på tronen medan vännen Lady Sarah styr landet samtidigt som hon tampas med Annes sviktande hälsa. När den nya tjänaren Abigail anländer tar Sarah henne under sina vingar, vilket leder till ett oväntat triangeldrama.

Cal (Steve Carell) skiljer sig från sin otrogna fru Emily. Medan hon går snabbt vidare och hittar en ny, så deppar Cal ihop totalt och dränker sina sorger med alkohol. En dag träffar han dock casanovan Jacob (Ryan Gosling) som tar honom under sina vingar och lär honom hur det går till i singelvärlden. Men det finns en kvinna som Jacob inte lyckats snärja än: Hannah.

Vill du titta på fler filmer med Emma Stone så hittar alla hennes insatser på vita duken här.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy