vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 skräckserier som ger dig mardrömmar

Johannes
Johannes
11 jan, 2023

Januari är en mörk tid. I vissa delar av landet når knappt solen över horisonten och dagarna känns ibland oändliga för många av oss. Varför inte passa på och utsätta sig själv för lite pulshöjande och mardrömsframkallande skräckserier medan vi väntar på våren? Vi har samlat fem stycken som otvivelaktigt kvalar in på den listan.

Antologin American Horror Story har sedan 2011 försett skräckpubliken med högkvalitativa skräckhistorier. Varje säsong är en ny fristående historia och nytt tema, så det är bara att välja och vraka efter smak. Det finns allt från kärnvapenkatastrofer till mentalsjukhus och en cirkus för vanskapta outcasts.

The Haunting of Hill House får vi följa historien kring en syskonskara som växte upp i det ökända, hemsökta huset ”Hill House”, vilket satte spår hos dem alla. I vuxen ålder tvingas syskonen återvända till huset för att konfrontera barndomens skräck. Kritikerrosad skräckserie på Netflix som är baserad på filmen med samma namn från 1963. Om man redan sett serien så finns den fristående andra säsongen The Haunting of Bly Manor att streama här.

Ett isolerat ö-samhälle är döende och dekadent och i stort behov av nytt hopp. När det en dag dyker upp en ung och karismatisk präst börjar de mest otippade mirakel skölja över invånarna – men också skrämmande omen. Den har helt klart alla ingredienser för att framkalla mardrömmar hos tittaren!

I Netflix nya Guillermo Del Toro’s Cabinet of Curiosities så har den ikoniska regissören plockat ihop en antologi av åtta olika skräckberättelser, som sägs utmana bilden vi har av vad skräck är. Magiskt, makabert, groteskt. Det blir lite av varje!

Det övernaturliga dramat Archive 81 blev en av Netflix mest populära under januari månad. I den får vi se hur huvudkaraktären Dan kontaktas av en mystisk firma som vill att han digitaliserar gamla videoband från 90-talet. Band som ska visa sig ha koppling till ett 100 år gammalt ockult sällskap som sysslade med bestialiska ritualer – men som också har koppling till Dans egna förflutna. Kusligt och sevärt!

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy