vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Dystopi och undergång: 9 serier om apokalypsen

Johannes Räihä
15 apr, 2024

Kärnvapen, miljökatastrofer och zombies. Det är bara några av alla sätt som apokalypsen skildrats på genom åren. Men många apokalyptiska serier har det blivit – därför tänkte vi lista ett par av våra favoriter. Det passar förstås extra bra nu när den tv-spelsbaserade postapokalyptiska Fallout precis har haft premiär. Här är våra 9 favoriter!

See – Apple TV+

I en avlägsen framtid har människan förlorat sin syn. Man lever under relativt enkla förhållanden och lever från dag till dag, så gott det går. Jason Momoa spelar pappan till ett tvillingpar som föds med den mytomspunna förmågan att se, och han måste skydda sin stam mot en desperat drottning som vill göra allt för att inte förlora sin makt.

Sweet Tooth – Netflix

Det är inte ofta vi får se gullig postapokalyps serverad framför oss. Sweet Tooth lyckas blanda mörker med ljus på ett trevligt sätt. Historien utspelar sig i en tid då ett dödligt virus dragit in över jorden och en stor del av befolkningen dött. Plötsligt börjar bebisar födas som hybrider, en blandning mellan människa och djur. Hybriderna är immuna mot viruset, vilket leder till att mindre trevliga människor vill använda dem till experiment och hybriderna tvingas ut på en livslång flykt.

Fallout – Amazon Prime

I Fallout – som hade premiär förra veckan – ser vi hur en kärnvapenkatastrof ödelägger världen som vi känner den och tvingar ner de överlevande i underjordiska bunkrar. Drygt 200 år senare följer vi den unga kvinnan Lucy, som väljer att bege sig upp till den outforskade ytan för att leta rätt på sin bortrövade pappa. Där möts hon av allt från enorma monster, prisjägare, genförändrade djur och kannibaler.

The Last of Us – HBO Max

Baserad på det populära tv-spelet Last of Us så utspelar sig i denna historie i en närstående framtid då ett virus får människan att gå bananas, dvs. bli köttätande zombies. Två av de få överlevande människorna är Joel och Ellie, som ska ta sig tvärs över landet – eftersom Ellie visat sig vara immun. Men vägen är full av faror av olika former. Kan hon vara nyckeln som räddar mänskligheten?

Station Eleven – HBO Max

I miniserien Station Eleven har ett virus raderat ut stora delar av befolkningen (japp, även i den här serien!). Under seriens gång får vi följa ett teatersällskap och flera parallella människoöden i deras försök att bygga sig en tillvaro efter pandemin. För någonstans måste de människor som klarat sig undan viruset att leva, inte bara överleva.

Silo – Apple TV+

Silo utspelar sig en närstående framtid där jorden blivit obeboelig och förgiftad, vilket tvingat ned den överlevande befolkningen i stora, underjordiska silos. Men ingen vet hur länge människan levt där nere, och knappt varför. De få som ifrågasätter livet under jord tystas. Ingenjören Juliette börjar söka svar, vilket leder in henne på farligt territorium.

Serien har utgångspunkt i den totalitära och fiktiva staten Gilead, där de få fertila kvinnor som finns kvar tvingas in ett modernt slaveri och förtryck. Vi får se huvudkaraktären Offred göra allt för att hennes barn ska bli befriade från sina förtryckare och lyckas ta sig bort från det dystopiska samhälle hon lever i. Prisad, hyllad och populär. Missa inte.

The Walking Dead – Viaplay

Zombieapokalypsen i The Walking Dead har fängslat tittare världen över under 11 säsonger. Vi får se hur ett zombievirus utplånar stora delar av befolkningen och överlevare försöker ta sig fram genom USA och stöter på diverse motgångar. Så förbered er på ett par skälvande säsonger av spänning, blod och intriger. Du hittar serien nedanför.

The Rain – Netflix

The Rain var Netflix första skandinaviska produktion och i det finns tre säsonger att streama. Serien handlar om ett giftigt regn som utplånar stora delar av befolkningen i Skandinavien och vi får se hur två syskon tvingas göra allt för att överleva. Det handlar inte enbart om att söka skydd – utan också svar på vad som egentligen har hänt. I huvudrollen ser vi bland annat svenska Alba August.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy