vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

7 bra serier på SVT Play – tv.nu väljer ut guldkornen

Johannes Räihä
16 mar, 2024

För varje år som går så dyker nya streamingtjänster upp och det innebär också att utbudet ökar. Många kan nog känna igen sig i att sitta och scrolla, letandes efter något att kolla allt för länge. En av tjänsterna som bjuder på ett brett utbud är SVT Play. Så för att bespara er både tid och energi har vi på tv.nu samlat våra favoritserier just nu – på SVT Play.

1. Heartland – IMDb: 8,5

I Heartland bjuds vi på klassisk dramaserie som har sänts sedan 2007. I centrum hittar vi en familj som bosatt sig i Alberta, Kanada, där de driver en hästranch. Mysigt, omtyckt av tittarna och helt klart sevärt. Ny säsong hade premiär i slutet av 2023, så missa inte det.

2. Belgravia – IMDb: 7,5

I slutet av januari återvände det populära kostymdramat Belgravia för en ny säsong. Historien börjar då familjen Trenchard tackar ja till att närvara vid en legendarisk bal under samma kväll som slaget vid Waterloo inträffar. Den rad av händelser som då sätts i rullning får konsekvenser som kommer att sträcka sig över flera decennier.

3. Huset – IMDb: 7,5

Sugen på ett danskt drama? Perfekt. I Idet nya danska dramat Huset får vi se hur ett nedslitet fängelse som domineras av starka fångar hotas av nedläggning. Då ledningen kräver nolltolerans och verkställer en kampanj för att få bukt med problemen, får det våldsamma konsekvenser för alla – både fångar och fängelsevakter.

4. Happy Valley – IMDb: 8,5

Det finns gott om brittiska kriminalare där ute, men en av de mest omtalade senaste året heter Happy Valley. I den följer vi Catherine Cawood, som är polisinspektör i en småstad som kantas av mindre brott, så som stölder och droger. Men allt förändras när en ung kvinna plötsligt blir kidnappad. Fallet verkar också ha kopplingar till Catherine och en personlig tragedier: hennes dotters självmord.

5. Shetland – IMDb: 8,3

Kriminalkommisarien Jimmy Perez har i uppdrag att lösa de mordgåtor som dyker upp på öarna mellan Atlanten och Nordsjön. En serie i klassisk brittisk krim-manér, perfekt för den som är ute efter spänning och oväntade vändningar. Baserad på den prisbelönade deckarförfattaren Ann Cleeves böcker.

6. Normala människor – IMDb: 8,4

Connell och Marianne växer upp i samma småstad, medan Connell är den populära killen och Marianne den märkliga enstöringen. De träffas, ligger och gör slut. Så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, men där kastas rollerna plötsligt om. En fin och gripande kärlekshistoria med två normala människor, precis som titeln antyder.

7. Billions – IMDb: 8,3

I dramat Billions kastas vi in i kampen mellan två av New Yorks giganter. I ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades, och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod. Båda med målet att bli stans mäktigaste. Just nu kan du se säsong 7 på SVT Play.

Glöm inte att skapa konto på tv.nu. Som inloggad får du tillgång till flera smidiga funktioner, bland annat så kan du skräddarsy din tablå med precis dina favoritkanaler och streamingtjänster – i precis den ordning som du önskar.

Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy