vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

5 stora sporthändelser i juni du inte vill missa

Johannes Räihä
22 maj, 2024

Juni månad är en fullproppad sportmånad, där vi bjuds på en cocktail gjord på allt från fotboll av högsta klass till cykel och golf. Vi på tv.nu vill förstås hjälpa dig att hitta rätt i den snåriga sportdjungeln – därför har vi listat sex sporthändelser eller evenemang du absolut inte får missa under månaden som kommer. Så förbered dig på episka sportögonblick direkt från tv-soffan!

Du har väl förresten inte missat att du kan filtrera fram specifika ligor och mästerskap vår sportguide? Där kan du enkelt rensa så att tablån enbart består av matcherna just du är ute efter. Ta dig en titt i sportguiden här.

5 juni: Danmark-Sverige, fotboll, herr

Den 5 juni är det dags för vår nya förbundskapten Jon Dahl Tomasson att bege sig till Köpenhamn med sin trupp. Där väntar en träningsmatch mot Danmark, som slipar på sista detaljerna inför sommarens stora mästerskap. För Sveriges del blir det som bekant inget EM, vilket öppnar upp för möjligheten att prova på att ge nya, yngre spelare chansen att spela inför storpublik. Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Sebastian Nanasi är några av stjärnskotten som plockats med i truppen. Avspark 19.00, sänds Kanal 6 och streamas på TV4 Play och Viaplay.

7-12/6: Friidrotts-EM – SVT

På tal om friidrott så är det inte bara Diamond League som står på schemat i juni. Det har dragit ihop sig för EM i Rom också – där Duplantis har ett EM-guld från 2022 att försvara. Men vi har flera medaljhopp att hålla ögonen på. Daniel Ståhl i diskus, Andreas Almgren på 10 000 meter löpning och Thobias Montler i längdhopp med flera. Ja, du hör ju! Många svenskar som har siktet inställt på medalj.

13-16 juni: Golf, herrar, US Open – Viaplay

Det råder golffeber i Sverige just nu – mycket tack vare 24-åriga Ludvig Åberg från Eslöv. I april stod han för en sensationell andraplats i den prestigefyllda The Masters. Med en avslappnad spelstil går han hem hos golfentusiaster världen över. Därför blir det extra intressant att följa US Open som spelas i mitten av juni, som sänds på Viaplay. Kan Åberg cementera sin plats i toppen av golfens elit? Förhoppningsvis.

14 juni-14 juli: Fotbolls-EM 2024 – SVT/TV4

Det är förstås omöjligt att förbise en av sommarens största sporthändelser: Fotbolls-EM i Tyskland. Festen drar igång 14 juni och sträcker sig till 14 juli då finalen spelas. Så passa på att följa världsspelare som Mbappé, Ronaldo och många mer när Europas bästa landslag ska koras. Fotboll på allra högsta nivå – det kan inte bli bättre.

29/6-21/7: Cykel, Tour de France, herrar – Discovery/Max

Tour de France räknas som en av de allra största idrottsevenemangen i världen – endast fotbolls-VM har fler tv-tittare. Så det ligger förstås enormt mycket prestige och ära i att efter 21 etapper rulla i mål iförd den inom cykelvärlden närmast mytiska gula ledartröjan. Totalt ska 3 405 kilometer, varav över 500 i bergen, betas av under tre veckor. Nytt för i år är att den sista etappens klassiska målgång längs Champs Elyssées i Paris slopas, eftersom sommar-OS går av stapeln samtidigt. Tour de France drar igång 29 juni med etappen mellan Florens till Rimini, och avslutas 21 juli mellan Monaco och Nice.

Letar du efter fler sporthöjdpunkter? Om du besöker vår sportguide så hittar du dagens mest populära sporthändelser högst upp. Du hittar guiden här.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer