vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 rysliga true crime-dokumentärer på Netflix

Johannes Räihä
16 maj, 2024

True crime har på senare år seglat upp och blivit en väldigt populär genre för alla dokumentärälskare där ute. Utbudet har aldrig varit större – det finns ett helt hav av spännande dokumentärer just nu, vilket nästan kan göra det svårt att välja vad man ska se. Vi på tv.nu vill hjälpa er att hitta rätt – och listar därför våra favoriter när det kommer till true crime.

De 19-åriga killarna Edward Galland, David Kellman och Robert Shafran får reda på att de är trillingar som separerats vid födseln. När de träffas för första gången i New York år 1980 inleds en osannolik och bisarr historia. De tre bröderna försöker ta reda på varför de skildes åt, vilket leder dem allt djupare in i vad som ska visa sig vara en mörk och mystisk hemlighet.

En ny true crime-dokumentär såg dagens ljus på Netflix tidigare i år: American Nightmare. Den kretsar kring ett märkligt fall, där ett par kidnappas i sitt hem i Kalifornien 2015. Men när polisen börjar utreda fallet pekar bevisen på att paret själv har iscensatt allt. Men vad var det egentligen som hände?

Många av er har säkert någorlunda koll på turerna kring den italienska skandalkirurgen Paolo Macchiarini, som först blev hyllad för sina banbrytande operationer med syntetiska luftstrupar, därefter ökänd eftersom allt visade sig vara en bluff. I den här nya Netflix-dokumentären får vi under tre avsnitt följa med i hela historien som skakade om en hel värld.

För drygt 10 år sedan skakades den amerikanska staden Boston av ett terrorbrott – mitt under årets stora event – Boston Maraton. I den här serien skildras händelserna och de två misstänkta bröderna med hjälp av intervjuer, arkivbilder och rekonstruktioner.

Genom åren har ett antal seriemördare härjat världen över. I Catching Killers får vi med hjälp av utredarna ta del av de allra mest obehagliga mordhistorierna, däribland den ökända Zodiac Killer, som under 90-talet valde ut sina offer utifrån stjärntecken.

Tindersvindlaren kretsar kring en man som låtsas leva ett glamouröst liv som diamantmogul. På så sätt lyckas lura till sig massvis med pengar från kvinnor han träffat via dejtingappen Tinder. Men det han inte räknat med är att några av hans offer tar kontakt med varandra med ett gemensamt mål: att ge igen. En vansinnigt uppmärksammad dokumentär om en vansinnig man som får en att tappa hakan.

Den här true crime-serien, som är filmad över en tioårsperiod, följer Steven Avery som suttit oskyldigt fängslad för ett brott han inte begått. När han blir frikänd med hjälp av ny DNA-teknik, så blir Avery huvudmisstänkt för ett nytt otäckt brott. Men i dokumentären ställs frågor kring om detta stämmer eller om allt bara beror på korruption inom poliskåren.

I den här Netflixproducerade dokumentärserien får vi följa med i historien kring det flera decennier gamla mordet på nunnan Catherine Cesnik. Undersökningarna visar på misstänkta kopplingar till en präst anklagad för sexuella övergrepp.

När Kathleen Peterson hittas död i sitt hem i början av 2000-talet så misstänker snabbt polisen hennes man och författaren Michael Peterson för mord. Han nekar och påstår att hon måste ha fallit ned för trappen, men polisen väljer ändå att åtala honom. Men historien är inte lika självklar som den låter. Se den spännande historien i tretton delar på Netflix.

Nyligen var det premiär för The Octopus Murders, vilket är en spännande dokumentärserie om journalisten Danny Casolaro, som dog under mystiska omständigheter. Det som gör det extra anmärkningsvärt var att han utredde en politisk konspiration, där ett snårigt nätverk av organiserad brottslighet verkar ha kopplingar till amerikansk underrättelseverksamhet.

Vill du botanisera ytterligare bland Netflix innehåll kan du göra det i vår streamingguide. Där kan du filtrera på både årtal, IMDb-betyg, genre och mycket mer.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer