vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 fängslande pusseldeckare som håller dig på helspänn

Johannes Räihä
29 maj, 2024

Finns det något bättre än en riktigt bra pusseldeckare som sätter dina detektivkunskaper på prov? I denna artikel har vi samlat sju fängslande filmer som bjuder på intriger, överraskningar och oförglömlig spänning. Gör dig redo för en resa in i mysteriets värld och sätt dina detektivkunskaper på prov.

En ökänd seriemördare härjade i San Fransisco-området under 60- och 70-talet, där han i media fick smeknamnet Zodiacmördaren. Mitt under den intensiva polisjakten så kommunicerade mördaren via brev till både polis och journalister. Detta ledde till att oräkneligt många blev som besatta av att fånga honom.

En nytappning på det gamla klassiska mysteriet Mordet på Orientexpressen. Allting börjar som en exklusiv tågresa genom Europa, men plötsligt hittas en person mördad på tåget och samtliga passagerare blir misstänkta. Tiden är knapp och fallet måste lösas innan mördaren slår till igen. Det är stjärntätt i det här kriminaldramat, vi ser namn som t.ex. Johnny DeppMichelle Pfeiffer och Judi Dench.

Handlingen i den Oscarsbelönade deckaren Knives Out kretsar kring ett mord på kriminalförfattaren Harlan Thrombey, som hittas död på sin egendom strax efter sin 85-årsdag. Den nyfikne och lättsamme detektiven Benoit Blanc får uppgiften att utreda mordet och plötsligt befinner han sig i en situation likt det klassiska detektivspelet Cluedo.

Gone Girl försvinner Nicks fru Amy spårlöst, så han anmäler henne som saknad till polisen. En stor mediacirkus drar igång, och bilden av det äktenskap som till en början ser lyckligt ut börjar krackelera. När Nick (Ben Affleck) både ljuger och beter sig underligt så börjar folk ändå ställa sig frågan: har han mördat sin fru?

Efter att ha vaknat bredvid sin numera döda älskarinna i en hotellsäng anlitar en ung affärsman en framstående advokat för att ta reda på vad som har hänt. Duon har tre timmar på sig att bygga ett hållbart försvar – men frågan är om det är tid nog? I den Spanska thrillern The Invisible Guest får man allt man kan önska av en deckare: ett oförklarligt mord, spänning och massvis med frågetecken.

I Knives Out-uppföljaren får vi återigen se Daniel Craig dra på sig detektivkläderna när han gör rollen som Benoit Blanc. Filmen utspelar sig på en privat ö, som ägs av en miljardär – dit fullt av nära och kära blivit inbjudna. När en död kropp hittas så skickas Benoit Blanc dit för att nysta i mysteriet och hitta mördaren. För någon i gruppen av gäster är den skyldiga, frågan är bara vem? 

När Jimmys dotter plötsligt blir mördad så återförenas de tre barndomsvännerna Sean, Jimmy och Dave. Sean, som är polis får i uppdrag att hitta den skyldiga. Det uppdagas att den sista personen som såg dottern vid liv var vännen Dave, som även blir misstänkt. En kultrulle regisserad av Clint Eastwood med bland andra Sean Penn och Kevin Bacon i rollerna.

See How They Run är ett uppiggande och lättsamt morddrama fyllt till bredden av mystik i sann Agatha Christie-anda. För när en känd teaterregissör mördas inne på en teater i London tvingas polisen hålla kvar samtliga skådespelare inne i lokalen för att utreda vem som kan ha utfört dådet och fånga den skyldiga. Filmen hade premiär 14 december på Disney+, så om ni inte hunnit se den – ta er tid nu!

Vill du hitta ännu fler filmer? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer