vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

8 filmer att se med din mamma – som hon garanterat älskar

Johannes Räihä
24 maj, 2024

Söndagen närmar sig och det betyder att det är dags att fira mors dag. Vad kan vara bättre än att tillbringa kvalitetstid tillsammans med din mamma och njuta av några riktigt bra filmer? Oavsett om hon föredrar romantik, drama, eller komedi, finns det något här nedanför. Så lös en ordentlig skål med snacks, puffa till kuddarna i soffan, och fira din mamma med en oförglömlig filmkväll. Här är våra åtta bästa filmtips för en perfekt mors dag!

Japp, vi måste förstås börja med Mamma Mia i en sån här lista förstås. Donna bor tillsammans med sin dotter Sophie på en liten grekisk ö och driver en taverna. När Sophies giftemål närmar sig vill hon att hennes pappa ska leda henne upp för kyrkgången. Problemet är bara att hon inte vet vem han är. Enligt sin mammas gamla dagbok finns det tre möjliga pappor – därför bjuder hon helt enkelt in alla tre till bröllopet för att helgardera sig.

Den femårige Jack lever tillsammans med sin mamma inlåsta av en man i ett fönsterlöst skjul. Jack föddes i skjulet, så han har aldrig varit utanför deras lilla rum där de lever. Mamma och Jack försöker leva ett så vanligt liv som möjligt, men ju äldre Jack blir desto mer växer hans längtan efter frihet. Ett gripande drama som är svår att värja sig emot rent känslomässigt.

Romantikens romantik-film #1. En riktig klassiker. Vi får följa  William Thacker som äger en bokhandel i Notting Hill, London. En dag kliver den världskända filmstjärnan Anna Scott (Julia Roberts) in i hans bokhandel, och efter det blir ingenting sig likt.

I Italien sommaren 1983 blir en ung amerikansk-italienare förälskad i en amerikansk student som kommer för att studera och bo hos hans familj. Tillsammans upplever de en oförglömlig sommar – full av musik, mat och kärlek – som för evigt kommer att förändra dem. Trefaldigt Oscarsvinnande film som du inte får missa att se med mamma.

Dags för en riktig klassiker som många mammor garanterat sett genom åren: En officer och gentleman med Richard Gere. I den följer vi ensamvargen Zack Mayo som lär sig vikten av disciplin, vänskap och kärlek när han börjar på kadettskola. Han blir drillad av den hårdföre sergeant Foley och förälskar sig i fabriksarbeterskan Paula.

Armageddon, en rejäl gråtfilm! När rapporter om att en asteroid lika stor som Texas färdas i riktning mot jorden i en hastighet av 35000 km/h så rekryterar NASA ett gäng oljeborrare för att förhindra en katastrof. På 12 dagar ska Harry S. Stamper (Bruce Willis) och hans kollegor tränas till att bli astronauter för att rädda mänskligheten.

Den grekiska, 30-åriga, ogifta Toula träffar äntligen någon hon vill gifta sig med. Det finns bara ett problem – han är inte grek. Hon vet att det kommer vara svårt för hennes eldfängda familj, som håller hårt på sitt grekiska arv och kultur, att acceptera honom. Hon tvingas därför dölja honom för familjen och dölja familjen från honom. En mamma-klassiker!

Michael är en hemlös afro-amerikansk ungdom som har ett brokigt förflutet. När han blir hemlös så tas han om hand av en välbärgad familj, som med mamma Leigh Anne (Sandra Bullock) i spetsen, hjälper honom att nå sina drömmar och nå sin fulla potential. Ett verklighetsbaserat och känslosamt drama som är perfekt att se tillsammans med din mamma under mors dag.


På tv.nu kan du alltid hitta ännu mer att streama. Det finns en otroligt smidig funktion där du kan filtrera fram filmer och serier baserat på exempelvis årtal, genre, IMDb-betyg och mycket annat. Ta dig en titt här!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer