vidare till tv.nu
ANNONS
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

10 nya serier – bäst hittills 2023

Johannes
Johannes
16 feb, 2023

Nu när vi är ett par månader in i 2023 kan vi konstatera att vi serieälskare har bjudits på ett par riktigt fina premiärer redan. Känslan är att flera av årets bästa serier redan kan ha haft premiär – men det visar sig! Vi på tv.nu har omsorgsfullt skapat en lista där vi handplockat våra favoriter så här långt. Varsågoda – 10 nya serier – bäst hittills 2023.

Den nyskilda 41-åringen Toby Fleishman bestämmer sig för att kasta sig i världen av appbaserad dejting, men precis i början av sin första sommar av sexuell frihet försvinner hans ex-fru och lämnar honom med 11-åriga Hannah och 9- år gammal Solly utan antydan om var hon är. Men för att få reda på vad som hänt henne måste han börja från grunden och fråga sig: vad hände egentligen i deras relation? Jesse Eisenberg och Claire Danes i huvudrollerna i detta drama på Disney+.

Visst, vi har bjudits på en och annan Zombieapokalyps senaste åren, inte minst i The Walking Dead. Men The Last of Us är förstås något helt annat – framför allt eftersom förväntningarna varit skyhöga. Har årets mest efterlängtade serie redan haft premiär? Det är möjligt. Baserad på det populära tv-spelet så utspelar sig i historien i en närstående framtid då ett virus får människan att gå bananas, dvs. bli köttätande zombies. Två av de få överlevande människorna är Joel och Ellie, som ska ta sig tvärs över landet – eftersom Ellie visat sig vara immun. Men vägen är full av faror av olika former. Kan hon vara nyckeln som räddar mänskligheten?

Baserad på Kerstin Ekmans roman med samma titel så hade SVT:s storsatsning Händelser vid vatten premiär i mitten av januari. Den sträcker sig över ett spann på 20 år, där ett dubbelmord i början av 70-talet kastar långa, mörka skuggor över det lilla samhället Svartvatten ända in på 90-talet. Pernilla AugustAlba August och Rolf Lassgård är några av skådisarna som dyker upp. Den tillhör definitivt en av de bästa serierna 2023 hittills!

Den 9 februari var det premiär för den svenska dramaserien Limbo, som kretsar kring tre medelålders kvinnor vars liv förändras efter ett telefonsamtal. För när deras söner är med i en gemensam bilolycka ställs deras vänskap på prov. Skriven och regisserad av Rakel Wärmländer som också medverkar, ihop med Louise Peterhoff och Sofia Helin. Ni ser var man kan streama serien här nedanför!

Kapningen är en fristående uppföljare till Sthlm Rekviem. Där återförenas Fredrika Bergman och Alex Recht i en kamp mot klockan för att rädda Alex son som befinner sig ombord på ett kapat flygplan. I rollerna ser vi bland annat Liv Mjönes, Adam Lundgren och Jonas Karlsson - en riktig stjärntrio.

I den retrofuturistiska dramakomedin Hello Tomorrow följer vi den resande och väldigt karismatiska säljaren Jack, som tillsammans med sina kollegor drömmer om att sälja så kallade timeshares på månen. Alltså gemensamt ägda boenden. En roll som ska vara som skräddarsydd för Billy Crudup.

På nyårsdagen var det premiär för Netflix nya serie Kaleidoscope, som är en kriminalare som passar perfekt för alla er som gillar temat välplanerade rån. Den kretsar kring en mästertjuv och hans gäng som planerar en episk kupp – som kan leda till ofantliga summor pengar, rentav den största kuppen i historien. Men svek, girighet och andra hot undergräver deras planer. Seriens alla delar är kodade i färgnamn och sägs kunna ses i sumpad ordning utan betydelse.

You 

Psykopaternas psykopat är tillbaka för en fjärde säsong. I Netflix psykologiska thrillerserie You följer vi den utåt sett charmige Joe Goldberg. En medelålders man som har både utseendet och intellektet med sig. Men bakom den perfekta fasaden döljer sig en desto mörkare sida. 9 februari återvände serien med nya avsnitt, där Joe försöker starta ett nytt liv i London.

I slutet av 2021 fick Yellowstone en så kallad prequel – alltså en berättelse om vad som hände innan händelserna i originalserien. Den fick titeln 1883 och utspelar sig inte helt oväntat nog i slutet av 1800-talet. Nu är det dags att ta nästa steg i släktens historia. För i serien 1923, där vi får följa Duttonsläktens liv på ranchen under 1900-talets första hälft. En tid då allt från pandemier, torka och den stora depressionen plågade Montana. I huvudrollerna får vi se inga mindre än Harrison Ford och Helen Mirren.

Många 80- och 90-talister satt säkert hemma om eftermiddagarna och följde komedin That 70’s Show – serien som kretsade kring ett gäng ungdomar på 70-talet. Nu är en uppföljande serie på gång, men den här gången har 20 år passerat och det utspelar sig istället på det goda 90-talet. Flera av de populära skådisarna gör comeback, däribland Ashton Kutcher, men fokus ligger istället på ett nytt gäng ungdomar (som är barn till That 70’s Show-karaktärerna).

Vill du hitta ännu fler serier? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till betyg.

LÄSTIPS: Vår redaktör har listat sina 5 favoriter när det gäller dramafilmer. Du hittar listan här.


Populära inlägg

ANNONS
tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy