vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

13 nya serier – bäst hittills 2023

Johannes Räihä
08 nov, 2023

Nu när vi är ett par månader in i 2023 kan vi konstatera att vi serieälskare har bjudits på ett par riktigt fina premiärer redan. Känslan är att flera av årets bästa serier redan kan ha haft premiär – men det visar sig! Vi på tv.nu har omsorgsfullt skapat en lista där vi handplockat våra favoriter så här långt. Varsågoda – nya serier – bäst hittills 2023.

Återigen äntrar Netflix skräckmästare Mike Flanagan streamingscenen med miniserien Huset Ushers undergång. Där har regissören plockat från Edgar Allan Poes verk, mixat med en skopa inspiration från HBO:s succé Succession – och med varsam hand lagt på sin säregna mörka estetik. Historien i sig kretsar kring en extremt förmögen företagsledare, vars nära och kära av någon anledning dör en efter en. Välskrivet, smart och spännande. Funkar även för er som vanligtvis inte brukar konsumera skräck.

Lessons in Chemistry – Apple TV+

Nyligen var det premiär för Apple TV+ Lessons in Chemistry, där Brie Larson spelar huvudrollen som kemisten Elizabeth Zott, vars vetenskapskarriär stoppas helt av 50-talets patriarkala samhälle. Istället för kemist får hon jobb som tv-kock, där hon tar tillfället i akt att utbilda landets kvinnor i mat – och kemi. Ett välspelat drama där historia, vetenskap och feminism mixas ihop till en riktigt trevlig cocktail.

Fleishman in Trouble – Apple TV+

Den nyskilda 41-åringen Toby Fleishman bestämmer sig för att kasta sig i världen av appbaserad dejting, men precis i början av sin första sommar av sexuell frihet försvinner hans ex-fru och lämnar honom med 11-åriga Hannah och 9- år gammal Solly utan antydan om var hon är. Men för att få reda på vad som hänt henne måste han börja från grunden och fråga sig: vad hände egentligen i deras relation? Jesse Eisenberg och Claire Danes i huvudrollerna i detta drama på Disney+.

The Last of Us – HBO Max

Visst, vi har bjudits på en och annan Zombieapokalyps senaste åren, inte minst i The Walking Dead. Men The Last of Us är förstås något helt annat – framför allt eftersom förväntningarna varit skyhöga. Har årets mest efterlängtade serie redan haft premiär? Det är möjligt. Baserad på det populära tv-spelet så utspelar sig i historien i en närstående framtid då ett virus får människan att gå bananas, dvs. bli köttätande zombies. Två av de få överlevande människorna är Joel och Ellie, som ska ta sig tvärs över landet – eftersom Ellie visat sig vara immun. Men vägen är full av faror av olika former. Kan hon vara nyckeln som räddar mänskligheten?

En av de mest omtalade premiärerna senaste tiden är Netflix thrillerserie Who is Erin Carter? där vi faktiskt hittar en svensk skådis i huvudrollen. Evin Ahmad, som ni känner igen från Snabba Cash, spelar en mamma som lever sitt stilla liv i Spanien där hon jobbar som lärare. Men efter ett att ha hamnat mitt i ett rånförsök i en matvarubutik visar det sig att hon sitter på oanade kunskaper i närstrid. Så frågan är – vem är egentligen Erin Carter?

Händelser vid vatten – SVT Play

Baserad på Kerstin Ekmans roman med samma titel så hade SVT:s storsatsning Händelser vid vatten premiär i mitten av januari. Den sträcker sig över ett spann på 20 år, där ett dubbelmord i början av 70-talet kastar långa, mörka skuggor över det lilla samhället Svartvatten ända in på 90-talet. Pernilla AugustAlba August och Rolf Lassgård är några av skådisarna som dyker upp. Bland alla nya serier i år tillhör den definitivt en av de bästa hittills!

Limbo – Viaplay

Den 9 februari var det premiär för den svenska dramaserien Limbo, som kretsar kring tre medelålders kvinnor vars liv förändras efter ett telefonsamtal. För när deras söner är med i en gemensam bilolycka ställs deras vänskap på prov. Skriven och regisserad av Rakel Wärmländer som också medverkar, ihop med Louise Peterhoff och Sofia Helin. Ni ser var man kan streama serien här nedanför!

Painkiller – Netflix

Den fruktansvärda opioidkrisen i USA har skördat tusentals, kanske hundratusentals, offer. I den här verklighetsbaserade miniserien länkas fyra historier och öden samman. I centrum står ett läkemedelsbolag som tjänat miljarder dollar på krisen: Purdue Pharma.

1923 – Skyshowtime

I slutet av 2021 fick Yellowstone en så kallad prequel – alltså en berättelse om vad som hände innan händelserna i originalserien. Den fick titeln 1883 och utspelar sig inte helt oväntat nog i slutet av 1800-talet. Nu är det dags att ta nästa steg i släktens historia. För i serien 1923, där vi får följa Duttonsläktens liv på ranchen under 1900-talets första hälft. En tid då allt från pandemier, torka och den stora depressionen plågade Montana. I huvudrollerna får vi se inga mindre än Harrison Ford och Helen Mirren.

The Bear – Disney+

Det har inte ens gått ett år sedan den otroligt hyllade serien The Bear hade Sverige-premiär – nu närmar det sig en ny säsong. Krogdramat som tog med storm under 2022 kretsar kring en prisad gourmetkock som tvingas flytta hem för att rädda familjens sandwichrestaurang i Chicago. Nu är serien tillbaka – du hittar avsnitten nedanför.

Från skaparna av megasuccén Big Little Lies bjuds vi nu på ett nytt, rysligt drama – som är baserat på en bästsäljande roman. Med bland andra Sigourney Weaver i spetsen får vi följa med i ett familjedrama, där en 9-årig flicka blir föräldralös efter en våldsam brand, vilket leder till att hon flyttar till sin mormor som bor på en blomstergård. Men det är någonting som inte stämmer.

Den populära serien Only Murders in the Building utspelar sig i New York, där ett par grannar av en slump korsar varandras vägar i samma trapphus. Trion visar sig dela intresse i det mord som precis skett i samma byggnad – så de bestämmer sig för att utreda det tillsammans. Serien återvände i början av augusti, den 8 augusti närmare bestämt.

Billions – HBO Max

I dramat Billions kastas vi in i kampen mellan två av New Yorks giganter. I ena ringhörnan har vi den skoningslösa åklagaren Chuck Rhoades, och i andra ringhörnan har vi hedgefond-kungen Bobby Axelrod. Båda med målet att bli stans mäktigaste. Om Billions är tillbaka? Absolut. Första avsnittet blev tillgängligt i mitten av augusti, så följ med i den allra sista säsongen av den hyllade serien här.

Vill du hitta ännu fler serier? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till betyg.

LÄSTIPS: Vår redaktör har listat sina 10 favoriter när det gäller nya filmer 2023. Du hittar listan här.


Populära inlägg

tv.nu är en del av Schibsted som ansvarar för hanteringen av din data på den här webplatsen
Personuppgiftspolicy