vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

7 filmer att se med din pappa på fars dag – som han definitivt älskar

Johannes Räihä
12 nov, 2023

Fars dag. En inte särskilt uppmärksammad högtid, om man ska vara ärlig. En högtid vi på tv.nu tycker bör få en aning mer uppmärksamhet. Hur? Med en lista på filmer som alla pappor älskar. För det finns verkligen vissa titlar som i princip alla farsor går igång på. Här är sju rullar som farsgubben definitivt har sett och kan tänka sig att se igen – hur många gånger som helst.

En kultrulle som de flesta pappor sett någon gång eller två. För er som inte har sett den än, så handlar filmen om maffialedaren Vito Corleone (Marlon Brando) och hans söner som håller New Yorks undre värld i ett järngrepp med sina skoningslösa metoder. Ni bör förstås se Gudfadern II och Gudfadern III också. Tidlösa klassiker.

Den romerska kejsaren Marcus Aurelius har bestämt sig: han vill att generalen Maximus (Russell Crowe) blir hans efterträdare. Det valet faller inte kejsarens son i smaken, eftersom han hoppades på att få ärva tronen av sin far. Sonen väljer därför att mörda sin far och hela Maximus familj, vilket leder till att Maximus chockas svårt och blir hemlös och utsvulten. Allt vänder när en slavhandlare hittar honom och bestämmer sig för att låta honom tävla i gladiatorspelen. Otroligt pappig film, förstås.

Varje nyår bänkar sig pappor (och även mammor gissningsvis) över hela landet för att se Braveheart. Filmen utspelar sig i 1200-talets Skottland. Landet och befolkningen hålls som i ett järngrepp och förtrycks av den Engelska kungen Edward Longshanks, samtidigt återvänder huvudkaraktärer William Wallace (Mel Gibson) hem till landet han flydde som ung. Driven av ett starkt hämndbegär och osviklig tro på sina medmänniskor leder han en revolt mot sin förtryckare för att befria Skottland från engelsmännen.

Ocean’s Eleven tillhör en av de mest kända heist-filmerna, där en välplanerad kupp hamnar i centrum. Tre kasinon i Las Vegas ska rånas på hundratals miljoner, men för att lyckas krävs ett gäng med olika typer av specialiteter och spetskunskaper. Förutom Brad Pitt ser vi även George Clooney och Matt Damon bland annat. En riktig pappafilm.

När lammen tystnar slog ned som en bomb i början av 90-talet. Den håvade in Oscarstatyett efter Oscarstatyett och följdes av en stor våg av (lite sämre) seriemördar-filmer. Anthony Hopkins som den iskalla seriemördaren Hannibal Lecter, Jodie Foster som den färska FBI-agenten Clarice Starling och massa oväntade twist and turns. Om din pappa sett den? Förmodligen. Vill han se den igen med dig? Garanterat.

Tidigare i år rullade den nya Mission: Impossible ut på bio. Nyligen blev filmen tillgänglig att köpa och streama via SF Anytime. I filmen ser vi Ethan Hunt och hans IMF-team som ger sig ut på sitt farligaste uppdrag hittills: att spåra upp ett fruktansvärt nytt vapen som hotar hela mänskligheten, innan det hamnar i orätta händer. Biljakter, våghalsiga stunts och slagsmålscener i massor gör filmen perfekt för fars dag.

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman. Det känns som en och annan pappa har citerat filmen genom åren. "Life is like a box of chocolates, you never know what you're going to get."

Vill du hitta ännu fler filmer? Besök gärna vår streamingguide. Där kan du använda vår smidiga filterfunktion och hitta serier och filmer baserat på allt från årtal till IMDb-betyg.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer