vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Fly vinterkylan – 10 soliga filmer att streama

Johannes Räihä
07 jan, 2020

Nu är den svenska vintern här på riktigt. Det betonggrå, ogenomträngliga molntäcket ligger som ett lock över himlen - och där kommer det förmodligen stanna ett tag till. Alla har olika att ta sig genom kylan och vintermörkret: vissa äter d-vitamintabletter, andra använder ljusterapi medan andra bokar resor till paradisöar på andra sidan jorden. Vi på tv.nu däremot, vi förordar bra filmer. Så för att ge er allt solsken ni behöver för att överleva till våren, så har vi gjort en samling av filmer som utspelar sig på soliga platser. Och som vanligt kan ni streama filmerna via vår streamingguide när ni vill!

I regissören Luc Bessons internationella genombrott och första engelskspråkiga film får vi följa Jacques och Enzo, barndomsvännerna som båda viger sina liv åt fridykning. Duon, som delar samma passion, hamnar i en livslång rivalitet och triggar varandra mot världstoppen. Magiska scener som är inspelade i den grekiska övärlden - ett måste för alla som gillar draman.

Henry Roth har alltid varit rädd för att binda sig, men när han träffar Lucy så förändras allt. Han är övertygad om att han har hittat sitt livs kärlek, men det finns bara en hake: hon lider av extremt kort närminne, vilket innebär att han måste få henne att bli kär i honom - varje dag, om och om igen.

I den här moderna filmatiseringen av Daniel Defoes Robinson Crusoe får vi följa Chuck Noland (Tom Hanks) när han, efter en fatal flygkrasch, mirakulöst överlever och blir strandsatt på en öde ö. Där ställs han inför de mest basala utmaningar: hitta mat, vatten, göra upp eld och framför allt - överleva.

Japp, vi måste ta med Mamma Mia. Mer feel good och enkelt blir det nog inte. Donna bor tillsammans med sin dotter Sophie på en liten grekisk ö och driver en taverna. När Sophies giftemål närmar sig vill hon att hennes pappa ska leda henne upp för kyrkgången. Problemet är bara att hon inte vet vem han är. Enligt sin mammas gamla dagbok finns det tre möjliga pappor - därför bjuder hon helt enkelt in alla tre till bröllopet för att helgardera sig.

Även om många svenskar drar till Thailand över jul, så är det nog få som gör den här typen av resa. I The Beach får vi följa den unga Amerikanen Richard (Brad Pitt) när han, genom en rad olika händelser, får tag i en karta som leder till en gömd paradisö. När han väl tar sig till ön så förvandlas den glittrande drömmen snabbt till en mörk mardröm.

Efter ett pärlband av missförstånd och slumpmässiga händelser, så hamnar den 78-åriga Carl Fredricksen och den åttaåriga Russell på ett storslaget äventyr. En oväntad vänskap växer fram när det omaka paret tar sig fram genom världen och möter allt från bovar till sällsynta djungeldjur.

I det här klassiska piratäventyret så följer vi den något burduse Jack Sparrow i sin jakt på Kapten Barbossa, som stulit hans ögonsten - skeppet Black Pearl. Men det visar sig att det vilar en förbannelse över Kapten Barbossa och hans besättning, vilket gör att nästintill är oövervinneliga.

Liz och hennes man kämpar med att bli gravida. Liz inser till slut att hennes liv måste ta en ny vändning, så hon skiljer sig från sin man och ger sig ut på en världsomspännande resa.

Vaiana lever ett till synes perfekt liv som dotter till hövdingen i en Polynesisk stam. Men när Vaianas ö drabbas av förödelse, så ger hon sig ut på en odyssé tillsammans med halvguden Maui för rädda sitt folk. På sitt äventyr möter de märkliga havsvidunder, dolda världar och uråldrig folktro.

Historien i den här kultrullen från 1975 tar sin början när en ung kvinna hittas död och halvt uppäten i turistparadiset Amity Island. Kort därefter blir även en ung pojke mördad, vilket leder till att polischefen Brody får i uppdrag att mörda den gigantiska, blodtörstiga hajen. Han tar med sig en hajforskare och en hajjägare för att sätta stopp för eländet. Kanske inte en film som gör dig på badhumör, men fint väder utlovas i alla fall!

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer