vidare till tv.nu
ANNONS
Scrolla ner till tv.nu
TV.NU är en del av
Schibsted-familjen
Varför ser du denna annons?
Du ser denna annons eftersom sajten du besöker till stor del finansieras av annonsintäkter. Vissa annonser ser du för att vi tror att de kan intressera dig. Detta antagande baserar vi på din tidigare aktivitet på Schibsteds sajter och appar.
Hantera dina annonsinställningar
Om Schibsted och annonsering
Schibsted är en etablerad mediekoncern med huvudkontor i Oslo, som äger sajter som till exempel Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Aftonbladet och Prisjakt.
Läs mer om annonsering på Schibsted
logga in

Fotbolls-EM 2024: 5 heta matcher du inte får missa

Johannes Räihä
14 jun, 2024

Fotbolls-EM 2024 är här! Så det är dags att vända blicken mot spelschema och gruppspel. Vilka matcher har vi att se fram emot? Ganska många om vi ska vara ärliga. Som vanligt vill vi underlätta så mycket som möjligt för er. Därför har vår redaktion plockat ut 5 gruppspelsmatcher som du inte vill missa.

14 juni – Tyskland-Skottland, kl. 21.00 TV4

Att se premiärmatchen är förstås ett givet val. Hemmanationen Tyskland, som också är ett av de favorittippade lagen i mästerskapet, tar emot Skottland. Kan den lilla brittiska nationen skrälla? Då gäller det för stjärnor som Scott McTominay och Andy Robertson att steppa upp. Spännande blir det hur som helst.

15 juni – Spanien-Kroatien, kl. 18.00 SVT

Stornationen Spanien har stjärnor som Pedro, Yamal, Carvajal. Listan kan egentligen göras väldigt lång. Tittar du runt i Europas största klubblag finns det ofta en spanjor i startelvan. Så på pappret borde det här vara en lättippad match. Men faktum är att Kroatien är luriga i mästerskap, vilket i sig är ett mindre under med tanke på hur litet landet är. Det här blir en av gruppspelets mest intressanta fighter.

20 juni Danmark-England, kl. 18.00 TV4

England är inte bara ett av de lag med allra lägst odds att vinna hela mästerskapet. Det är också laget de alla vill slå. Svansföringen är hög hos engelsmännen, därför hoppas vi att vårt grannland kan stå upp mot England i mötet den 20 juni. Eftersom Sverige inte spelar EM den här gången är Danmark kanske ett okej substitut? Noterbart är att England nyligen förlorade mot lilleputt-nationen Island på hemmaplan förra veckan. Nerviga? Vi får se.

21 juni Nederländerna-Frankrike, kl. 21.00 SVT

Frankrike är precis som Spanien ett landslag tvärfullt med världsstjärnor. Kanske till och med den allra största just nu: Kylian Mbappé. Men trots ett starkt lag åkte man ut mot Schweiz i EM 2020 senast. Så pressen från det franska folket är förstås kännbar i EM 2024. Ett lag som kan sätta käppar i hjulet direkt är Nederländerna, som inte alls ska räknas bort. Absolut ett av de hetaste mötena i gruppspelet!

24 juni – Kroatien-Italien, kl. 21.00 TV4

Vi nämnde Kroatien tidigare. Om att landslaget presterar på en hög nivå i jämförelse med hur stort landet är och hur många invånare man har. Inte nog med att man har Spanien man har i gruppen, man har också Italien. Ni som har bra minne minns säkerligen att Gli Azzurri gick och vann hela EM 2020. Kan Kroatien rubba regerande europamästarna? Det kvarstår att se.

I vår sportguide finns ett filter som du kan välja för att filtrera bort allt förutom fotbolls-EM. På så sätt kan du på ett smidigt sätt följa EM-matcher under mästerskapet. Ta dig en titt här.

Populära inlägg

Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.tv.nu är en del av Schibsted Media. Schibsted News Media AB och Schibsted ASA är ansvarig för dina data på denna sidan.Läs mer